Weekend-ul acesta, toate florile de Ziua Femeii par să fi readus primăvara în București. Fie că vrei să te bucuri de un tur ghidat, să vezi un film cu gust italienesc sau să guști din produse tradiționale, Capitala este foarte ofertantă acest weekend.

Târgul 100 de Tradiții Românești

În perioada 10 - 12 martie 2023 Asociaţia Kogaion 115 vă invită la prima ediție din acest an a Târgului “100 de Tradiții Românești”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din Bucureşti. Intrarea este liberă.

Meșterii veniți din toate zonele țării vin în curtea muzeului cu obiecte meșteșugite, lucrate sau restaurate cu iscusință peste iarnă: ștergare si straițe din zona Bistriței Năsăudului, Bucovina, Mehedinți sau Breaza, marame, vâlnice, ilice brodate cu fir de mătase, paftale, covoare oltenești, icoane, măști populare, zgărdane, ulcioare și străchini, obiecte din lemn pentru gospodărie, haine și căciuli din blană.

Artizani talentați expun genți și accesorii din piele naturală, decorațiuni din lavandă și din ceramică, bijuterii din argint sau din alamă lucrate manual, jucării din lemn și din pânză, vestimentație din lână croșetată, cosmetice fabricate doar din ingrediente naturale, lumânări organice, ceaiuri și tincturi de leac din Ținutul Apusenilor.

Când va avea loc: 10 - 12 martie, Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Programul complet al evenimentului.

O zi in lumea sticlei pentru cei mici

Se spune că o zi în care inveţi ceva nou este o zi câştigată. Cei mici sunt invitați să exploreze lumea sticlei alături de organizatori.

„Ii asteptam pe cei mici, la o incursiune in lumea sticlei unde vom modela flori si forme, ne vom juca cu culori si vom invata despre Sticla in toate starile ei.
Vom face această incursiune la cuptorul de topire, unde vom sufla sticlă, trage baghete și vom avea parte și de câteva demonstrații de de prelucrare a sticlei”, spun organizatorii.

Atelierul nostru gazduieste pe langa toate tehnicile de prelucrare, o frumoasa expozitie de arta a sticlei, dovezi de maiestrie a mai multor artisti romani.

Când va avea loc: 11 - 12 martie, Grădina Sticlarilor.

Programul complet al evenimentului.

Tur ghidat - „Bucureștii arhitectului Duiliu Marcu”

Ca în fiecare an, la început de martie, prietenul vostru, ghidul de turism Andrei Berinde, vă propune să parcurgem împreună câteva dintre arterele zonei centrale a capitalei și să evocăm memoria celebrului arhitect Duiliu Marcu – un veritabil „creator al Bucureștiului modern”.

Astfel, ne vom reuni sâmbătă, 11 Martie 2023, începând cu ora 10:00, în Piața Victoriei, pe trotuarul din fața Muzeului de Istorie Naturală Grigore Antipa, punct din care vom porni în „pas de promenadă” pe câteva dintre bulevardele orașului nostru.

Pe parcursul plimbării se vor face câteva scurte opriri pentru a redescoperi o serie de edificii ridicate după planurile arhitectului Duiliu Marcu: cunoscute edificii publice – Palatul Victoria, Casa Regiei Autonome a Monopolurilor Statului (actualul sediu al Ministerului Economiei), locul pe care până la cutremurul din anul 1977 se înălța celebrul bloc ”Nestor”, Palatul CFR, precum și alte câteva clădiri mai puțin cunoscute.

Când va avea loc: 11 martie 2023, Piața Victoriei.

Programul complet al evenimentului.

Târg de Primăvara

Începând de miercuri, 8 martie și până duminică, 12 martie 2023, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va găzdui, în curtea instituției, Târgul de Primăvară, cu acces liber pentru toți cei interesați.

Târgul de Primăvară organizat de Asociația „Produs de Cluj” cu suportul MADR se va desfășura sub sloganul „Produs Românesc - Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”.

În cadrul acestui târg vor fi expuse produse atestate tradițional din categoria panificație și patiserie (pâine de casă cu cartofi, chec de casă, colac cu nucă) dar și produse care au dobândit mențiunea “produs montan” din categoria lactate, fructe și legume procesate și nu numai.

Când va avea loc: 8 - 12 martie, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Programul complet al evenimentului.

Visuali Italiane - Noua Cinematografie Italiană în România

10 filme italiene produse în ultimii doi ani și două pelicule clasice restaurate vă așteaptă la Festivalul „Visuali Italiane - Noua Cinematografie Italiană în România”, ediția a doua. Descoperiți portretul unei țări pline de visuri secrete, locuri memorabile, enclave necunoscute și pline de istorie. O călătorie specială, prin intermediul celor mai bune producții cinematografice italiene.

Când va avea loc: 06 - 12 martie, Cinema Muzeul Țăranului.

Programul complet al evenimentului.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri