„Străzi deschise” aduce un nou weekend pietonal în Bucureşti, cu spectacole de teatru, numere de acrobaţie şi ateliere între 20 şi 21 mai, pe Calea Victoriei. Pentru prima dată la „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”, „Festivalul luminii” organizat de Cercetaşii României aprinde sâmbătă, 20 mai, peste 5.000 de lumini pe traseul pietonal de pe Calea Victoriei.

Cel mai amplu proiect outdoor al Bucureştiului, Străzi deschise se desfăşoară pe parcursul mai multor weekenduri din perioada aprilie-octombrie 2023 şi este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia de Cultură, Învăţământ, Turism a Municipiului Bucureşti, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București – în calitate de operatori zonali. Programul artistic al proiectului este realizat de instituţii de cultură ale oraşului şi include evenimente conexe ale operatorilor culturali independenţi locali.

PROGRAM ARTISTIC „STRĂZI DESCHISE” | WEEKENDUL #3: 20-21 MAI 2023

SÂMBĂTĂ, 20 MAI 2023

Calea Victoriei – Muzeul Național de Istorie a României

17:00 – 18:00: Magia ghicitorilorspectacol interactiv (Teatrul Ion Creangă)

Calea Victoriei – între Cercul Militar Naţional şi Memorialul Renaşterii

17:00 – 21:30: Festivalul luminilor – iluminarea bordurilor cu gulguţe, ateliere educative şi creative (Organizaţia Naţională „Cercetaşii României)

Calea Victoriei – Memorialul Renaşterii

17:00 – 17:40: Spectacole de circ – spectacole acrobaţii, parada personajelor Circului Metropolitan Bucureşti (Circul Metropolitan Bucureşti)

Calea Victoriei – Muzeul Național de Artă al României

18:00 – 19:20: spectacole de teatru (Teatrul de Animaţie Ţăndărică)

18:00 – 18:05 Liliana Gavrilescu – „Lady C”

18:05 – 18:10 Ioan Brancu – „Mambo Nr. 5”

18:10 – 18:15 Daniel Stanciu – „Vasilache – Artist din lume”

18:15 – 18:20 Adrian Lefter – „Master Winnie „

18:20 – 18:25 Liliana Gavrilescu – „Baba Veta”

18:25 – 18:30 Ioan Brancu – „Lebăda roşie”

18:30 – 18:35 Daniel Stanciu – „Vasilache şi Mărioara, dansatori de bâlci”

18:35 – 18:40 Adrian Lefter – „Hopkins pe val”

18:40 – 18:45 Liliana Gavrilescu – „Rosina”

18:45 – 18:50 Ioan Brancu – „Mioriţa”

18:50 – 18:55 Daniel Stanciu – „Vasilache şi Mărioara, talente culinare”

18:55 – 19:00 Adrian Lefter – „Nu lăsa copilul la volan”

19:00 – 19:05 Liliana Gavrilescu – „Clovnul”

19:05 – 19:10 Ioan Brancu – „Câinele albastru”

19:10 – 19:15 Daniel Stanciu – „Vasilache şi musafirii nepoftiţi”

19:15 – 19:20 Adrian Lefter – „Partenerul de joacă”

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București - Casa Filipescu Cesianu

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani” // „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” – expoziții (Muzeul Municipiului Bucureşti)

Piața Universității

10:00 – 22:00: World Press Photoexpoziție de fotografie (Fundația Eidos)

DUMINICĂ, 21 MAI 2023

Calea Victoriei – Muzeul Național de Istorie a României

11:00 – 12:00: Magia ghicitorilorspectacol interactiv (Teatrul Ion Creangă)

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București - Casa Filipescu Cesianu

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani” // „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” – expoziții (Muzeul Municipiului Bucureşti)

Piața Universității

10:00 – 22:00: World Press Photoexpoziție de fotografie (Fundația Eidos)

Traseu pietonal / Străzi deschise 20-21 mai 2023

Calea Victoriei devine din nou pietonală în weekendul 20-21 mai, între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, între orele 10:00 şi 22:00, şi găzduieşte o nouă serie de activităţi de recreere în aer liber.

Programul artistic „Străzi deschise” pe Calea Victoriei | 20-21 mai 2023

Teatrul „Ion Creangă” este prezent în acest weekend în programul „Străzi deschise”, în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României, cu spectacolul interactiv şi educativ „Magia ghicitorilor” în care giumbuşlucurile alternează cu întrebări care hrănesc curiozitatea, antrenează logica şi dezvoltă capacitatea de înţelegere. Alături de amfitrionii distracţiei, actorii Cezar Vlad Popescu și Oliviu-Cristian Bughiu, copiii sunt încurajaţi să pună o mulţime de întrebări şi să descopere împreună răspunsurile.

Un moment special al programului din acest weekend este „Festivalul Luminii” pregătit de Cercetaşii României. Pentru prima dată la „Străzi deschise”, „Festivalul Luminii” va aprinde sâmbătă, 20 mai, în jurul orei 20.00, peste 5000 de gulguţe (cutiuţe cu lumânări) pe Calea Victoriei, între Memorialul Renaşterii şi Cercul Militar. Tot în cadrul festivalului, publicul „Străzi deschise” este invitat să participe la atelierele educative şi creative organizate în intervalul orar 17:00-21:30, în mai multe puncte de pe traseul pietonal: Memorialul Renaşterii, Piaţa Revoluţiei, Biserica Kretzulescu, Hotel Novotel, Teatrul Odeon şi Cercul Militar.

Spre deliciul copiilor, îndrăgitele marionete ale Teatrului de Animaţie Ţăndărică se întorc la „Străzi deschise 2023” cu o nouă rundă de spectacole sâmbătă, 20 mai, în faţa Muzeului Naţional de Artă al României. Numerele de acrobaţie şi parada personajelor pregătite de Circul Metropolitan Bucureşti în zona Memorialului Renaşterii aduc un plus de magie în seara zilei de 20 mai.

Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București este inclusă în programul artistic „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” cu trei expoziţii, ce își așteaptă vizitatorii în intervalul orar 10:00 – 17:30. Dintre acestea, face parte şi primul proiect expozițional al unui muzeu de antropologie urbană din România – „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, care prezintă evoluția raporturilor dintre generații în ultimii trei sute de ani, pentru mediul urban românesc.

Cea de-a 66-a ediţie a World Press Photo Romania face parte din umbrela evenimentelor conexe Străzi deschise şi prezintă, în Piaţa Universităţii, cele mai interesante fotografii documentare şi de jurnalism ale anului. Expoziția cuprinde 120 de fotografii ce surprind evenimente importante din întreaga lume: de la războiul de agresiune din Ucraina și impactul lui asupra oamenilor, până la efectele crizei climatice și protestele civile din jurul lumii. Expoziţia „WORLD PRESS PHOTO” este adusă în România de Fundația Eidos, organizată cu sprijinul Primăriei Capitalei prin Arcub și finanțată de Ministerul Culturii.

Restricții rutiere în weekendul cu Străzi Deschise

Calea Victoriei | În weekendul 20-21 mai 2023, pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Ştirbei Vodă între Calea Victoriei şi Dem. I. Dobrescu. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22:00 până la ora 09:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

Sursa foto: ARCUB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri