Mai multe manifestări dedicate Zilei Internaţionale a Copilului, de la ateliere şi ghidaje interactive la spectacole, târguri de jucării ori expoziţii, sunt organizate de 1 Iunie atât în muzeele Capitalei, cât și în alte obiective importante din România.

Ziua copilului 2023: Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa"

Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" îi aşteaptă pe copii să viziteze gratuit instituţia muzeală, dar şi cu activităţi distractive în curtea din spatele Muzeului - cu animatori, ateliere de creaţie, desene pe asfalt, poveşti despre exploratori, ateliere de şah, desen, pictură şi multe baloane colorate, care vor face deliciul unei adevărate petreceri în aer liber.

Vizitatorii de toate vârstele vor avea ocazia să descopere minunata lume a exploratorilor, participând de la ora 10,30 la deschiderea unei inedite expoziţii temporare "Antipa şi Racoviţă - exploratori de poveste"!

Participarea la ateliere este gratuită, în limita locurilor disponibile. Activităţile realizate în grădina Muzeului Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" se vor face numai în condiţii meteo favorabile.

Ziua copilului 2023: Muzeul Naţional de Istorie a României

Muzeul Naţional de Istorie a României îi aşteaptă pe cei mici cu ateliere şi ghidaje interactive.

Muzeul va fi deschis conform programului obişnuit (10,00 - 18,00), iar copiii cu vârste de până la 18 ani vor beneficia de accesul gratuit, atât pentru vizitarea muzeului, cât şi pentru participarea la activităţile de educaţie muzeală.

Activităţile educaţionale se vor desfăşura în expoziţia permanentă Copia Columnei lui Traian şi în expoziţia temporară Dacia - ultima frontieră a romanităţii, astfel:
- Descoperă comoara! - atelier de tip vânătoare de comori; recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani (orele 11,00 - 12,30; 13,00 - 14,30; 15,00 - 16,30).

- În intervalul orar 11,00 - 15,00, sub genericul Povestea Coifului de la Coţofeneşti, vor fi organizate ghidaje interactive în expoziţia "Dacia. Ultima frontieră a romanităţii", susţinute de Alexandru Scorţar, cel mai tânăr voluntar al muzeului, pasionat de istorie, care va prezenta povestea celei mai populare piese antice de aur provenită din România.

Ziua copilului 2023: Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor, cetatea Sarmizegetusa Regia sau Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) Deva vor putea fi vizitate gratuit de către copii, pe 1 Iunie, în programul acestora fiind incluse şi alte activităţi specifice celor mici, au anunţat autorităţile locale.

Castelul Corvinilor nu va percepe tarife de intrare pentru copiii şi persoanele sub 18 ani, iar de la ora 15,00 aici va fi organizat un concurs prin care cei mici vor fi provocaţi construiască cu ajutorul pieselor Lego.

Primăria Hunedoara a anunţat că de 1 iunie va fi deschis Ştrandul Corvina, unul dintre cele mai mari din judeţ, iar intrarea va fi liberă de Ziua Copilului.

Ziua copilului 2023: Muzeul Naţional al Literaturii Române

Muzeul Naţional al Literaturii Române sărbătoreşte, ca în fiecare an, Ziua Copilului şi, totodată, ziua în care instituţia şi-a deschis porţile publicului larg, în 1957, sub conducerea directorului Perpessicius.

Cele şapte sedii ale muzeului (expoziţia de bază din strada Nicolae Creţulescu 8, sediul din Calea Griviţei 64-66, precum şi cele cinci case memoriale ale MNLR) vor fi deschise joi şi vor putea fi vizitate gratuit.

Anul acesta, în cadrul expoziţiei de bază a MNLR (strada Nicolae Creţulescu 8), echipa MNLR a pregătit pentru cei mici: un atelier de magie cu Andrei Teaşcă, două ateliere organizate de specialiştii în educaţie muzeală de la Asociaţia Da'DeCe ("Călătorie în lumea cuvintelor") şi o expoziţie de benzi desenate.

Ziua copilului 2023: Ziua porților deschise la Palatul Parlamentului

Aproape în fiecare an, Palatul Parlamentului își deschide porțile copiilor, de ziua lor. Intrarea este liberă și se face dinspre Bulevardul Națiunile Unite.

enatul îşi deschide, joi, porţile pentru a treia ediţie a evenimentului Senatul Copiilor, între orele 10,00 şi 17,00, interval în care organizatorii propun numeroase activităţi dedicate copiilor, în instituţie şi în grădinile acesteia.

Printre atracţii se numără şi vizitarea sălii de plen şi a biroului preşedintelui Senatului.

Evenimentul, găzduit de Senatul României, este organizat în parteneriat cu mai multe instituţii publice şi private şi organizaţii din România: UNICEF în România, Salvaţi Copiii, World Vision România, Crucea Roşie Română, Jandarmeria Română, Ministerul Afacerilor Interne, Poliţia de frontieră, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Primăria Municipiului Bucureşti, Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi un număr important de ambasade care asigură o gamă largă de activităţi culturale, educaţionale şi sportive.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri