Muzica clasică, filmele cu tentă de „American Dream”și arhitectura orașului te vor scoate din casă acest weekend. Iată o scurtă selecție Wall-street.ro a evenimentelor din acest final de săptămână.

Expoziția „Frumusețea unui oraș”, La Mița Biciclista

Expoziția „Frumusețea unui oraș” este rezultatul unui proces de cercetare și de consultare publică, care s-a desfășurat la inițiativa Consiliului Municipal al Parisului, de-a lungul a doi ani, pentru a explora noțiunea de frumusețe în arhitectură și planificare urbană. Ea este împărțită în șapte unități tematice: situl (pentru Paris: Sena); morfologia ca echilibru între compoziția urbană și patrimoniul popular, între vechiul și noul Paris; peisajul pietonului care marchează viața noastră de zi cu zi, de la trotuare la piețe, de la străzi la spații comune; arhitecturile, scările lor în funcție de legislațiile succesive; expresia externalităților, toate acele servicii pe care nu vrem să le vedem, dar care fac viața urbană posibilă; locul celor vii, care trebuie redefinit în lumina crizei de mediu; ospitalitatea, care exprimă capacitatea orașului de a primi și de a proteja, dar și de a permite fiecăruia să se recunoască.

Când va avea loc: 22- 24 iunie, Casa Mița Biciclista.

Programul complet al evenimentului.

Târg de Sânziene

Asociaţia Kogaion 115 vă invită în perioada 23 – 25 iunie 2023 la Târgul de Sânziene, organizat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, din București, strada Monetăriei, nr. 3. Intrarea este liberă. Data de 24 iunie, ziua de Sânziene, este decretată de mai mulți ani ca fiind “Ziua Internațională a Iei”, motiv pentru care la evenimentul din această perioadă vor fi expuse cele mai frumoase ii din fiecare zonă a țării.

Pentru sărbătoarea cunoscuta in popor și ca Drăgaica, meşteri populari şi meşteşugari vor fi prezenți cu creaţiile lor autentice. Publicul este aşteptat să viziteze târgul, unde vor fi aduse icoane, straie populare, zgărdane, pristolnice, ceramică pictată cu motive tradiționale, măști populare, obiecte de gospodărie din lemn crestat, haine și genți din piele naturală, vestimentație și jucării din lână împâslită, decorațiuni și uleiuri din lavandă, ornamente din lut. Toate acestea pot fi cadouri deosebite pentru cei dragi care poartă numele Sfinților Apostoli Petru și Pavel, sărbătoriți in 29 iunie.

Când va avea loc: 23 – 25 iunie, Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Programul complet al evenimentului.

Amzei - program de evenimente creativ culturale

Un demers The Institute și Cartierul Creativ de revitalizare a zonei Amzei cu ajutorul economiei creative locale.
Amzei se traduce într-un program de evenimente creativ culturale, ce urmează să aibă loc în mai multe dintre spațiile din zona Amzei și este compus din mai multe formate:

  • Amzei On Display → un program de expoziții dezvoltate în jurul unor concepte curatoriale pe teme legate de oraș.
  • Amzei Market Makers → o serie de târguri pop-up de weekend care își propune să aducă împreună producători agro-alimentari, florari și diverși antreprenori creativi locali. Ni se vor alătura Room21, Primitiv Plants, Black Button Books, Assamblage Jewelry Gallery & more to be announced soon.
  • Amzei Urban Living Lab → o serie de workshopuri și conferințe pe teme de urbanism care converg către realizarea unui Manual de Oraș și, în final, a unor scenarii de redeschidere a Pieței Amzei.

Când va avea loc: 23 - 25 iunie, Piața Amzei.

Programul complet al evenimentului.

American Independent Film Festival

American Independent Film Festival revine cu a doua parte a celei de-a 7-a ediții, ce va avea loc între 23 și 25 iunie în București la Roaba de Cultura, în Parcul Herăstrău.
Programul de proiecții în aer liber include o selecție de filme iubite de publicul larg de-a lungul anilor:

Seria va fi deschisă vineri, 23 iunie, de iconicul BREAKFAST AT TIFFANY’S – comedie romantică regizată de Blake Edwards ce a fost lansată de Paramount Pictures pe 5 octombrie 1961, nominalizată la cinci premii Oscar (din care a câștigat două) și la șase premii Grammy (din care a câștigat cinci), un adevărat succes comercial, apreciat de critica vremii. În 2012 pelicula a fost selectată de către Biblioteca Congresului pentru a fi păstrată în Registrul Național de Film al Statelor Unite ca fiind „semnificativă din punct de vedere cultural, istoric și estetic”.

Când va avea loc: 23 și 25 iunie, Parcul Herăstrău.

Programul complet al evenimentului.

Athenaeum Summer Festival 2023

Weekendul acesta te poți bucura de concertele și recitalurile Filarmonicii ”George Enescu” din perioada 23 – 28 iunie 2023:

Deschiderea Athaeneum Summer Festival va avea loc vineri 23 iunie 2023, ora 19.00. Orchestra și Corul Filarmonicii „George Enescu” vor evolua pe scena Ateneulu Român sub conducerea dirijorului Josep Caballé Domenech într-un program ce cuprinde Dansurile polovţiene pentru cor şi orchestră de Aleksandr Borodin, Concertul nr. 2, în fa minor, pentru pian şi orchestră de Frédéric Chopin, Dansuri fantastice de Joaquín Turina și Suitele nr. 1 şi nr. 2 din baletul Tricornul de Manuel de Falla. Solista celor două seri va fi pianista Lise De La Salle. Dirijorul corului: Iosif Ion Prunner.

Când va avea loc: 23 – 28 iunie 2023, Ateneul Român.

Detalii despre eveniment.

Petrecere în grădina palatului

Suntem încântați să te invităm la un eveniment fermecător și de neuitat - o petrecere în grădina Palatului Bragadirul. Pregătește-te pentru o seară plină de frumusețe, muzică și bucurie în compania remarcabilei cântărețe și artiste de muzică Jazz, Sorina Rotaru.

Vei fi fascinat de vocea plină de emoție și prezența scenică fermecătoare a Sorinei Rotaru, în timp ce aceasta urcă pe scenă în mijlocul grădinii luxuriante a Palatului Bragadirul. Această experiență unică promite să fie o sărbătoare armonioasă a muzicii și a naturii.
Alătură-te nouă pentru o seară extraordinară sub cerul înstelat, înconjurat de eleganță, companie plăcută și muzică excepțională. Așteptăm cu nerăbdare să creăm împreună amintiri frumoase.
Intrarea este liberă!

Când va avea loc: 24 iunie, Terasa Palatul Bragadirul.

Detalii despre eveniment.

SAGA Festival

Între 23-25 iunie are loc SAGA Festival, la Romaero. Cei mai relevanți 100 artiști ai momentului vor veni în România, spre bucuria celor peste 150.000 de participanți.

Programul celor 3 zile de festival pentru scenele Source, Heat, Spark, Switch și Drift:

  • Vineri: Lil Nas X, Skrillex, Adriatique, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Melanie C, Delia, Franky Wah, 999999999, Gordo, Hector Oaks, Hitty, Paula Temple;
  • Sâmbătă: Elley Duhé, Fisher, Robin Schulz, Gabry Ponte, Hot Since 82, Ida Engberg, Joel Corry, Justus, Paco Osuna, Subcarpați;
  • Duminică: Wiz Khalifa, Alan Walker, Tale of Us, Adam Beyer, B.U.G. Mafia, I Hate Models, Kevin De Vries, Mochakk, Sickick, Spike, Vintage Culture.

Când va avea loc: 23, 25 iunie, Romaero.

Programul complet al evenimentului.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri