4 Iulie 2023

GALERIE | Mall-uri București: Unde te poți distra și ce poți găsi în centrele comerciale din Capitală



Cei care nu merg în vacanțe sau în city-break-uri, ori nu vor să meargă prin parcuri sau să se plimbe pe străzile Bucureștiului, au și varianta de a se distra în centrele comerciale. Există o serie destul de generoasă de modalități de a te distra la mall, în funcție preferințe.

Promenada Mall

Unul dintre centrele comerciale care atrag destul de mulți vizitatori în nordul Capitalei este Promenada.

Pe lângă lista lungă de retaileri de toate felurile de la care poți cumpăra tot ce-ți trebuie, există săli de jocuri, au loc tot felul de concerte, petreceri și evenimente speciale.

Vă puteți distra la bowling sau la biliard la Trickshot, puteți face mișcare la World Class, iar după aceea să vă relaxați la Vitality Asian Spa, de exemplu.

Lista de restaurante este și ea destul de diversă pentru a satisface pe o paletă largă de preferințe culinare, atât pentru cei care vor pur și simplu să mănânce pe săturate, dar și pentru cei care vor ceva mai pretențios.

În plus, Promenada dispune și de o terasă pe acoperiș, așa că ar putea fi o destinație potrivită pentru cei care vor să stea și la mall, dar să se bucure și un spațiu deschis.

Din păcate, Promenada Mall nu are cinematograf, așa că iubitorii de film nu găsesc acest mall ca fiind locul lor preferat.

(Sursa foto: NEPI)


Mega Mall

Centrul comercial din apropierea Arenei Naționale și a complexului Lia Manoliu este unul dintre cele mai frecventate mall-uri din Capitală.

Dacă nu vreți să faceți mișcare în parcul din jurul Arenei Naționale și să o faceți într-un cadru ceva mai intim, dar și ferit de capriciile vremii, aveți și aici un centru World Class.

Dacă vreți să vă folosiți energia altfel în Mega Mall, găsiți și aici o sală Trickshot, care dispune de 8 piste de bowling, 11 mese de biliard și o gamă variată de arcade games.

Părinții și-ar putea lăsa și aici copiii la Gymboland, în timp ce se pot bucura de relaxare în unul dintre restaurantele din zona de food, care este destul de aproape de spațiul de joacă pentru copii.

Găsiți și aici evenimente speciale organizate de administratorii mall-ului, dar agenda pare ceva mai sărăcăcioasă decât la Promenada, deși ambele aparțin de NEPI.

În schimb, Mega Mall compensează prin faptul că are cinematograf. La Cinema City din Mega Mall puteți găsi săli cu proiecții digitale, 3D și 4Dx. Trebuie doar să-și aleagă filmul preferat.

(Sursa foto: Mega Mall)


B?neasa Shopping City

Băneasa Shopping City este de mult timp una dintre destinațiile preferate de weekend a locuitorilor din nordul Bucureștiului și nu numai.

Este unul dintre centrele comerciale mai vechi din București, dar oferă și el destul de multe variante de distracție. Restaurante și cafenele găsiți destule în Băneasa Shopping City.

Dacă doriți să ardeți caloriile consumate, puteți merge la Maxfun pentru a vă testa abilitățile pe cele 9 piste de bowling, ori la cele 12 mese de biliard.

În zonele de divertisment mai puteți găsi și locuri în care să vă lăsați copii să se joace, ori să mergeți cu ei la un film în Cineplexx.

(Sursa foto: Baneasa Shopping City)


AFI Cotroceni

AFI Cotroceni este unul dintre cele mai complete centre comerciale din Capitală și din țară. Are o suprafață uriașă, o listă lungă de magazine, de unde vă puteți cumpăra aproape orice doriți.

Are locuri în care să vă distrați copiii, cum ar fi Kiddy Rides, Gymboland sau Zorky’s Planet. Cu siguranță îi puteți lăsa pe copii să se distreze și jucându-se în colțul X-Box. De ce nu, să vă distrați și voi cu ei.

Părinții pot merge să se distreze și ei la Maxfun, unde găsesc piste de bowling și mese biliard. Fanii jocurilor de lasser-tag pot merge la LaserMaxx, prima arena de laser tag din România. Pentru cei care vor să testeze experiența VR, pot încerca simulatorul de la ROmotion.

Un loc pentru toată lumea este cinematograful din AFI Cotroceni, unde rulează filme atât pentru cei mari, dar și pentru cei mici.

Oaspeții frecvenți ai AFI Cotroceni știu că mall-ul dispune și de un patinoar, iar împătimiții după mișcare, pot merge în sala World Class de aici.

Dacă aveți nevoie să vă refaceți rezervele de energie, puteți verifica lista de restaurante și cafenele.

Din când în când apar și evenimente speciale așa că trebuie să urmăriți anunțurile organizatorilor.

(Sursa foto: AFI Europe)


Sun Plaza

Recunoscută ca o zonă de cumpărături, Piața Sudului este dominată de centrul comercial Sun Plaza. Mall-ul este și el un loc des frecventat de bucureșteni, și nu doar cei din aproprierea lui, oferind, de asemenea, o listă generoasă de variante de distracție pentru toată familia.

Dacă nu sunteți în mall pentru a vizita magazinele din Sun Plaza și căutați un loc în care să mâncați, lista de restaurante din Sun Plaza include variante pentru cât mai multe tipuri de preferințe.

Puteți să-i distrați și aici pe copii, în complex regăsindu-se un alt loc de joacă Gymboland. La etajul 1 al centrului găsiți și sălile Cinema City din Sun Plaza. Multiplexul oferă tehnologie de ultimă generație într-un mediu premium, prin săli de cinema confortabile, dotate cu cele mai moderne echipamente.

Lady Factory Gym este un loc dedicat femeilor și ar putea fi o destinație pentru doamnele și domnișoarele care caută un asemenea loc în București, care vine cu activități sportive dedicate lor.

Nu găsiți o sală de fitness dedicată, dar, spre norocul celor care merg în zona mall-ului de la Piața Sudului, au în zonă un al World Class în apropiere.

Oxygen Club este locul în care vă puteți distra jucându-vă biliard sau bowling cu prieteni.


ParkLake Shopping Center

ParkLake Shopping Center pare un loc ușor subapreciat, dar oferă și el o listă generoasă de magazine și variante de a vă petrece timpul liber, fie că mergeți singur, cu prietenii sau cu familia.

Copiii pot fi distrați la Kiddo Play Academy, în timp părinții pot mânca și bea liniștiți la unul dintre restaurantele și cafenele din ParkLake, vizitatorii centrului comercial având la dispoziția variante atât la interior, dar și în aer liber.

Pentru cei care vor să facă mișcare, au și aici varianta de a merge la World Class, unde găsesc și o piscină semiolimpică și sauna, pe lângă echipamentele profesionale de antrenament.

Cyberjump poate fi un alt loc în care să vă consumați energia sărind pe trambuline.

La etajul 1, iubitorii de film găsesc sălile Cinema City, unde pot merge să se bucure de un film, singuri, cu partenerul sau cu prietenii, ori familia.

(sursa foto: ParkLake)


Veranda Mall

Este unul dintre mall-urile mici ale Bucureștiului, dar are avantajul de a se afla în una dintre cele mai importante zone comerciale ale Capitalei, mulți dintre cei care merg să-și facă piața la Obor, ajungând și în Veranda Mall. Mai mult, deși este mic, Veranda Mall are câte puțin din tot ce vrei.

Lista de magazine este decentă, dar sunt mall-ul mult mai ofertante la acest capitol în București.

În schimb, găsești locuri de joacă, trambuline, teren de sport, toate în aer liber, iar copiii au unde să se distreze. AstroKids se ocupă de locul de joacă, iar părinții care vor să-și dea copiii la dans modern, balet sau gimnastică, o pot face la Ana Dance.

Copiii pot fi duși la la Absoluto, clubul de arte marțiale unde pot învăța și MMA și Kickboxing, timp în care părinții lor alege unul dintre restaurantele din zona de food-court. Aveți variante și în interior, dar și în aer liber, deși în zona amfiteatrului nu prea circulă aerul, așa că, în mijlocul verii, este cam cald.

Pentru mișcare aveți la dispoziție și o sală World Class în Veranda Mall. Pe timp de iarnă, pasionații de patinaj pot găsi și un patinoar în aer liber în lunile de iarnă.

Deși este un mall mic, Veranda dispune și de cinematograf, operat de Cinemax, cu 2 săli VIP, dar și o sală destinată copiilor.

(Sursa foto: Veranda Mall)


Plaza Rom??nia

Plaza România este deja un „dinozaur” al mall-urilor din București. Nu prea se mai încadrează în ceea ce înseamnă centru comercial modern, dacă ne uităm la mall-urile mult mai „tinere”, dar asta nu înseamnă că nu poate oferi variante de relaxare pentru cei din zona lui.

Lista de magazine din Plaza este decentă. Poate că nu se poate bate cu Promenada la lista de magazine, dar are cinematograf. Movieplexx oferă toate filmele noi disponibile pe piață și pe care cinefilii le așteaptă cu nerăbdare.

Cam toate restaurantele și cafenele importante din București și din România au locații în Plaza România.

Găsiți și o sală World Class în Plaza România, așa că aveți unde să ardeți caloriile consumate stând la un restaurant sau la o cafenea.

Copii pot fi distrați la Fun Planet, unde pot găsi tobogane, labirinturi, piscine cu bile, perete de cățărare, trambulină și o tiroliană.

Așadar, Plaza România este un loc potrivit pentru toată familia, oferind din toate câte ceva.

(Sursa foto: Anchor Grup)




Citeste si