Claudiu Dumitrache - desemnat în 2023 drept cel mai prolific tânăr scriitor român de federația europeană Euro Education Federation, organizație specializată în educația adulților și tinerilor din Uniunea Europeană - va fi prezent, pe 9 ianuarie, în cadrul ediției a XLV-a a Salonului Național „Mihai Eminescu” de la Palatul Parlamentului.

Evenimentul va întruni și alte personalități culturale și artistice, precum PS Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, Claudia Motea, Pr. Vasile Neacșu și pictorul Mihai Cătrună, salonul desfășurându-se sub egida Camerei Deputaților, în colaborare cu Gruparea Colecționarilor de Medalii și Insigne „Mihai Eminescu” din cadrul Socieatății Numismatice Române.

În cadrul evenimentului, se arată pe regal-literar.ro, Claudiu Dumitrache va lansa broșura „Înfrățirea cu Eminescu și serbarea Zilei Culturii Naționale” - un eseu care are menirea de a arăta că românul, care vrea să se înfrăţească cu Eminescu și care dorește să serbeze Ziua Culturii Naţionale, „se naște din mama-Biserică, își asumă Chipul și asemănarea și are Tată pe Dumnezeu, făcându-și semnul Sfintei Cruci”.

Ziua Culturii Naționale a României, mai precizează Claudiu, „o poate sărbători și simți oricine crede într-Una sfântă, sobornicească și apostolească Biserică; care mărturisește un Botez spre iertarea păcatelor; care aşteaptă învierea morţilor și viaţa veacului ce va să fie”.

Salonul Național „Mihiai Eminescu” 2024, sub titulatura ediției aniversare „15 ianuarie 1850, Porni Luceafărul”, va avea loc în Sala de Expoziții „Constantin Brâncuși”, din incinta Palatului Parlamentului, pe 9 ianuarie, începând cu ora 15:00.

Claudiu Dumitrache, numit și Ambasador al Culturii de Euro Education Federation, a publicat mai multe cărți până la vârsta de 24 de ani, este co-autorul mai multor lucrări, de asemenea prezent și în dicționare enciclopedice, antologii și monografii.

Opera sa se bucură de o apreciere deosebită din partea criticii de specialitate, autorul contribuind la promovarea culturii și a valorilor românești și europene în rândul tinerilor.

Mihai Claudiu Dumitrache - muzician, scriitor și jurnalist cultural - deține mai multe premii importante pentru actvitatea muzicală și literară, fiind asemănat cu Mihai Eminescu și considerat, de academicianul Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, „un purtător și un făuritor de cultură cum rar se mai găsesc astăzi în Țara Românească”, „un intelectual care poate coagula suflete” și „un simbol pentru viitorul creației intelectuale”.

A susținut peste două mii de spectacole și a publicat 8 cărți, fiind omologat de Asociația Cartea Recordurilor din România pentru stabilirea recordului național de Cel mai tânăr autor de autobiografie. În anul 2020, pentru promovarea culturii și activitatea artistică, Dumitrache a primit și titlul de Cetățean de Onoare în comuna Coștestii din Vale. De asemenea, printre nenumăratele aprecieri primite din partea somităților culturale și artistice românești și internaționale, regizorul Andrei Zincă a afirmat că Mihai Claudiu Dumitrache este „o personalitate unică în peisajul românesc”.

Claudiu Dumitrache mai susține conferințe pentru elevii școlilor și liceelor din București, Argeș și Dâmbovița, în parteneriat cu Inspectoratele Școlare, artistul contribuind la stimularea performanțelor elevilor și la încrederea acestora în sistemul românesc de educație.

Prin programul conferințelor non-formale „Citește și Dăruiește - un altfel de acces pentru știință și cultură”, Claudiu Dumitrache a oferit la peste 10.000 de elevi răspunsuri la întrebări care-i frământă, o nouă formă de acces la informație și formare intelectuală sau culturală, elevii dobândind cunoștințe necesare cetățenilor europeni.

De asemenea, cu sprijinul autorităților publice și sponsorilor, mai transmite Euro Education Federation, elevii unor instituții de învățământ au beneficiat și de primirea spre lectură a peste 1.000 de volume, printre care și titluri semnate de Claudiu Dumitrache.

În octombrie 2023, Claudiu a mai publicat un tratat care arată religiozitatea lui Albert Einstein și viziunea artistică a geniului, volumul intitulându-se „Albert Einstein și dorul firesc de Ortodoxie” - Claudiu cercetând 2 ani viața și aspectele religioase ale lui Einstein, ca membru afiliat CPFCFC din cadrul Societății Academice de Cercetare a Religiilor și Ideologiilor de pe lângă Universitatea Babeș-Bolyai.

Totodată, Claudiu Dumitrache a mai publicat volumul „Reverberații Claudiene”, cu subtitlul „eseuri, cronici, critici și opinii despre artă, muzică, poezie, spiritualitate și ocultism”. Volumul reprezintă o antologie de eseuri, proză și cronici scrise de către artist în ultimii ani, autorul trăgând aici semnale de alarmă legate de noile curente pseudo-științifice și pseudo-culturale care influențează tinerii la trăirea unei vieți iresponsabile.

Prin scrierile sale, Claudiu Dumitrache aduce în atenția publicului o experiență consistentă - pe care el a avut-o de-a lungul carierei sale muzicale, susținând peste două mii de spectacole, călătorind în Europa, Asia și Statele Unite - responsabilizând cititorii la încrederea în tradiție și la apropierea de Biserică, la redescoperirea valorilor care au construit civilizația și prin care lumea poate să prospere în continuare.

Sursa foto: Claudiu Dumitrache

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri