Poate părea că devine din ce în ce mai greu să ţii stresul şi grijile la distanţă, mai ales cu ritmul ameţitor al vieţii de zi cu zi. Din fericire, dorinţa de a avea un An Nou mai linsitit şi mai relaxant se poate îndeplini mai simplu atunci când iei decizia de a face schimbările potrivite.

Dacă îţi doreşti câteva rezoluţii simple, uşor de pus în practică, ca să te bucuri de un An Nou mai liniştit, iată câteva idei excelente:

Decluttering de două ori pe an

Decluttering este un termen împrumutat din engleză ce se referă la activităţile de ordine şi curăţenie. Mai exact, o sesiune de decluttering în casa implica curăţenie şi organizare, de la A la Z. Decluttering este o practică excelentă pentru a avea o casă mai aerisita şi pentru a transforma în bine spaţiul în care locuieşti.

Dacă îţi doreşti ca anul acesta să munceşti mai puţin şi să te relaxezi mai mult, încearcă să programezi câteva zile pentru decluttering. Această practică te va ajuta să ai mai puţin de lucru atunci când faci curat, dar şi să întreţii casa mai uşor.

Mai multă meditaţie

Meditaţia este o practică excelentă pentru a te relaxa şi a lăsa grijile în urmă. Aceasta are o mulţime de avantaje, însă cel mai evident este accesibilitatea. Ca să meditezi ai nevoie doar de un loc liniştit. Poţi medita pe canapea, pe podea, în grădina sau chiar pe un scaun.

Pentru un an mai liniştit, încearcă să meditezi de cel puţin câteva ori pe lună. Îţi va fi de ajutor să transformi această practică într-o rutină, fie că vrei să meditezi zilnic, săptămânal sau de 2-3 ori pe lună.

În cazul în care nu ai mai testat această practică până acum, există o mulţime de aplicaţii şi tutoriale online care îţi pot fi de folos.

Plimbări în aer liber

Plimbările în natură te ajută să faci mai multă mişcare, să scapi de stres, dar şi să petreci mai puţin timp acasă sau la birou. Astfel, este o super idee să incluzi pe lista de rezoluţii pentru Noul An şi plimbările în aer liber. Nu trebuie neapărat să ieşi la o plimbare în fiecare zi, ci poţi opta pentru o frecvenţă care să te avantajeze, în funcţie de programul tău.

De asemenea, plimbările în aer liber nu trebuie neapărat să aibă loc într-un parc, mai ales dacă nu ai unul în apropiere. Te poţi plimba printre străduţe, pe bulevarde sau oriunde îţi este confortabil, în funcţie de zona în care locuieşti.

Un mic dejun hrănitor

Micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei, aşa că nu este deloc o idee bună să sari peste ea, mai ales dacă medicul tău nu ţi-a indicat să faci acest lucru. Un mic dejun gustos şi sănătos te va ajuta să îţi începi ziua cu mai multă energie şi să te bucuri de dimineţi mai frumoase.

Adăugă pe lista de rezoluţii pentru anul acesta şi un nou obicei, mai exact un mic dejun sănătos în fiecare zi. Cauta reţete diverse pe care să le încerci, de la terci de ovăz şi budincă de tapioca şi până la toast cu ouă posate sau sandwich-uri cu carne la grătar.

Dacă îţi doreşti un aparat multifuncţional, care să te ajute să prepari o mulţime de reţete delicioase, opteaza pentru un blender. Poţi prepara smoothie-uri, aluat pentru clătite, budinca sau chiar guacamole la blender. Cauta un blender uşor de folosit, care nu ocupă mult spaţiu.

În afară de blender, mai poţi alege şi un storcator de fructe, pentru a te bucura de sucuri naturale la prima masă a zilei.

Liniştea din viaţa ta nu trebuie căutată în exterior, în acţiunile celorlalţi, pe social media sau la ştiri. Îţi poţi crea propria oază de linişte cu ajutorul unui stil de viaţă echilibrat, în care te concentrezi mai des pe nevoile şi dorinţele tale.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri