22 Februarie 2024

Povești de dragoste, mărțișoare și petreceri ca în Vamă: Unde puteți ieși în oraș la finalul acestei săptămâni



Dacă weekend-ul trecut am sărbătorit iubirea în stilul american, acum putem afla povești de dragoste ale personalităților din București. Totodată, putem să ne pregătim de venirea primăverii cu cele mai originale mărțișoare sau să dansăm ca într-o seară de vară din Vama Veche.

Pove?(TM)ti de dragoste din Bucure?(TM)ti

Te invităm în preajma sărbătorii de Dragobete să povestim despre celebre povești de dragoste din Bucureștiul de odinioară, într-o plimbare plină de farmec și aer de epocă.

Când va avea loc: 24 februarie, Casa Filipescu Cesianu.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


Mi-e dor de Vama Veche - Party

Club Fabrica (etaj), de data asta, (str. 11 iunie, nr 50), sambata, 24 februarie, de la orele 21:00. O sa avem de toate ca la Vama Veche, mai putin nisip. O intrunire menita sa ne aduca zambetul pe urechi pana la buze si sa socializam pana-n zori.

Posesor de laptop: Gabi (E.M.I.L./Niste Baieti) - alternative, rock, reggae, hip-hop, electro, ska, pop - trecem prin toate

Bilet intrare: 25 de lei.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Agerpres


Descoper? Vatra Luminoas?

Vatra Luminoasă este astăzi un cartier de case în estul orașului, un loc liniștit, luminos și verde.Povestea locului cu acest nume începe la începutul secolului XX, când regina Elisabeta cumpără un teren în afara oraşului Bucureşti, unde deschide un așezământ dedicat nevăzătorilor. În 1906 aici se deschide primul atelier de împletituri, iar lucrările la edificiul Fundaţiei Vatra Luminoasă au fost inaugurate de familia regală la 5 octombrie 1908.

Apoi, începând cu anii ’30, zona cunoaște o dezvoltare accelerată și aici se vor construi case destinate muncitorilor și funcționarilor. Clădirile tip, formate din parter și etaj, au puține elemente decorative și interioare funcționale, spațioase și bine organízate, dar și mici grădini care adaugă un plus de farmec acestor case.

Când va avea loc: 25 februarie, Vatra Luminoasa 108.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


C??ntecul lui DRAGOBETE

De pe Someș spre regiunea Sibiului, de la marginea Maramureșului spre alte zone tradiționale ale țării, toate drumurile trec de Dragobete pe la Sala Dalles din București. Iar cei care ne vor conduce într-un minunat periplu prin minunata muzică populară românească sunt:

  • Claudia Olariu Stroie
  • Felix Gălan și SOMEȘ BAND ORCHESTRA.
  • Invitați: Maria-Mădălina Constantin (Filarmonica "George Enescu" București)
  • Alin Horia Mânzat (Opera Națională București).
  • Cristian Rusenescu

Când va avea loc: 25 februarie, Centrul Metropolitan de Educație și Cultură „Ioan I. Dalles”.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Shutterstock


Dichisar de martie

Ne place să ne concentrăm pe "special" când vine vorba de altfel de ocazii, iar pregătirile pentru 1 și 8 Martie au un loc, ați ghicit, special în inima noastră.Uneori poate fi o provocare să alegi cadoul perfect! De ce să nu impresionezi alegând ceva pe care să-l iubească cu adevărat? Promitem că ești la doar câțiva pași distanță de un altfel de mărțișor sau cadou pentru 8 Martie, unul care va spune fără cuvinte: "Da! Ești o femeie specială!"

Când va avea loc: 24 - 25 februarie, Impact Hub Bucharest (Universitate).

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


Expozi?>ia de fotografie de r?zboi - FRONT

Vă invităm să explorăm teritoriile FRONT, o densă și puternică expoziție de fotografie de război curatoriată de Scena9 în spațiul Rezidenței9. Deschiderea va avea loc pe 23 februarie, de la ora 19:00, pe I.L.Caragiale 32.

Expoziția aduce împreună doi temerari ai frontului. O fotografă tânără stabilită în Ucraina, Larisa Kalik, o poetă disidentă cu un curaj nebun, care documentează de doi ani războiul pe cont propriu, la ea acasă, pe frontul ucrainean. Un fotograf român cu experiență de decenii pe numeroase fronturi ale lumii, de la Iugoslavia în anii ‘90, din Gaza și până în Ucraina în prezent, Vadim Ghirda. Fotografiile lor ne permit să vedem realitatea războaielor contemporane, efectele lor devastatoare asupra vieților oamenilor din teritoriile asediate și ne îndeamnă la reflecție asupra stării lumii în care trăim.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Shutterstock


Dragobete ?(R)n Amzei

Vă invităm la o lectură sincron ce va avea loc în cele două spații – The Institute și Mobius, în cadrul expoziției LOVE in Amzei – dar la care vă invităm să luați parte toți, chiar și voi, cei care nu puteți ajunge în Piața Amzei, în intervalul orar 16:00 - 17:00.

Astfel, deși aflați geografic în puncte diferite, putem crea împreună un perimetru de apropiere și intimitate într-un spațiu nedefinit, în care ne propunem să devenim conștienți de prezența vocii celuilalt.

Începând cu ora 18:00, vom intra într-o conversație cu titlul Dragostea în vremea tehnosferei, alături de Cristian Iftode și Daniel Nică, doi dintre tinerii înțelepți ai Cetății, care ne vor povesti despre autenticitatea în iubirea timpurilor noastre, despre limbajele intimității și ale tandreței în contemporaneitate.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay




Citeste si