În mediul de lucru rapid de astăzi, devine din ce în ce mai important pentru companii să acorde prioritate sănătății și bunăstării angajaților. Programele de fitness corporate sunt o modalitate excelentă de a oferi soluții personalizate de fitness pentru a-ți energiza angajații și pentru a crea o cultură de lucru sănătoasă.

În acest articol, vom explora semnificația fitness-ului corporate și importanța acestuia la locul de muncă. De asemenea, vom discuta despre numeroasele beneficii ale implementării unui program de fitness corporativ, de la reducerea stresului și oboselii până la îmbunătățirea performanței și creșterea încrederii.
Ce este Corporate Fitness?
Fitness-ul corporate este conceput pentru a aborda impactul negativ al locurilor de muncă sedentare de birou asupra sănătății angajaților, prin încurajarea activității fizice regulate. Dar și prin oferirea de oportunități angajaților de a face mișcare și alte activități sănătoase în timpul zilei de lucru.
Programele de fitness corporate pot lua mai multe forme, de la săli de sport la sediul firmei și clase de fitness la un club, până la ateliere de alimentație sănătoasă și programe de gestionare a stresului. Unele companii oferă stimulente pentru angajații care participă la programe de wellness, cum ar fi abonamente la sală cu reducere sau bonusuri pentru îndeplinirea obiectivelor de fitness.
Prin promovarea exercițiilor fizice regulate și a obiceiurilor alimentare sănătoase, companiile pot ajuta angajații să-și îmbunătățească sănătatea generală și să reducă nevoia de servicii costisitoare de asistență medicală. Un alt beneficiu al programelor de fitness corporate este că pot ajuta la creșterea productivității și la reducerea absenteismului. Angajații care sunt mai sănătoși și mai puțin stresați au șanse mai mari să fie concentrați și implicați la locul de muncă, ceea ce duce la creșterea productivității și la mai puține zile de boală.
De ce este important fitness-ul în rândul angajaților
Majoritatea oamenilor își petrec cea mai mare parte a zilei la serviciu, așa că un stil de viață sedentar este predominant. Aceasta poate duce la probleme de sănătate precum obezitatea, diabetul și boli de inimă.
Pe lângă combaterea efectelor adverse ale unui stil de viață sedentar, fitness-ul are numeroase alte beneficii. În primul rând, s-a demonstrat că activitatea fizică regulată îmbunătățește sănătatea generală și reduce riscul de boli cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul și anumite tipuri de cancer. Un studiu recent publicat în revista Health Affairs a demonstrat că persoanele obeze cheltuiesc cu aproximativ 36% mai mult decât populația generală pentru servicii de sănătate și cu 77% mai mult pe medicamente.
În plus, s-a demonstrat că exercițiile fizice au un impact pozitiv asupra sănătății mintale. Poate ajuta la reducerea stresului, anxietății și depresiei, ceea ce duce la angajați mai fericiți și mai concentrați.
Cea mai bună modalitate de a veni în sprijinul angajaților este de a apela la serviciile specialiștilor de la World Class, care îi vor îndruma pe angajați în călătoria lor de fitness, prin programe perfect adaptate nivelului lor de fitness și orarului acestora. Cei mai buni instructori vor avea grijă ca angajații să aibă parte de super experiențe de echipă, care vor spori și mai mult dinamica dintre colegi. Află mai multe despre programele corporate pe site-ul World Class: www.worldclass.ro Nu uita - fiecare pas contează!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri