12 Aprilie 2024

Merinde, mașinuțe și artă imersivă: Unde puteți ieși în oraș la finalul acestei săptămâni



În acest weekend evenimentele din București te pot purta ușor într-o călătorie către copilăria ta prin mâncăruri, târgurile de jucării sau povești. Iată unde puteți ieși în orașla finalul acestei săptămâni.

Festivalul Merinde ?(TM)i cultur? urban?

Vă invităm la un weekend plin de savoare și distracție în inima Sectorului 1 București!

Alături de renumita Casuta Munteneasca și de legendarul Nicolae Ciobanul Tradițional , vă invităm să vă delectați cu cele mai suculente frigărui de primăvară! Festivalul Merinde și Cultura Urbană vă așteaptă cu brațele deschise pentru a vă oferi o experiență memorabilă, weekendul acesta, din 12 până în 14 aprilie, pe Aleea Privighetorilor!

Când va avea loc: 12 - 14 aprilie, Aleea Privighetorilor.

Sursă foto: Shuttershot


T??rgul Colec?>ionarilor de Machete ?(TM)i Juc?rii

Sâmbată și Duminică, 13-14 aprilie 2024, între orele 10:00 – 20:00, vă aștepăm cu mic, cu mare, la prima ediție a târgului din acest an.

Așa cum v-am obișnuit, la târgul nostru veți găsi machete de toate felurile și pentru toate gusturile. Ne străduim să aducem machete care să-i mulțumească atât pe colecționarii împătimiți, care “vânează” modele rare și speciale, cât și pe cei care doresc să achiziționeze prototipuri la prețuri accesibile.

Pe lângă diversele machete, vor fi expuse spre vânzare și jucării și alte obiecte de colecție, figurine etc. Cu siguranță ochii vor fi antrenați într-un mod plăcut în curcubeul de culori și forme.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: homeworlds / Shutterstock


Expozi?>ii imersive alternative - "Being Van Gogh" ?(TM)i "The Revolutionary Art: From Monet to Kandinsky

Descoperiți fascinanta lume a pictorilor moderniști prin intermediul celor două expoziții imersive alternative - "Being Van Gogh" și "The Revolutionary Art: From Monet to Kandinsky", prezente la București , în cadrul unui turneu mondial cu patru milioane de spectatori. Experimentați contactul cu arta unor pictori precum Vincent Van Gogh, Claude Monet, Paul Cezanne, Eduard Munch, Vasili Kandinsky și alții printr-un spectacol unic de proiecții HD, muzică și efecte speciale.

Când va avea loc: 12 - 13 martie, Biblioteca Nationala a Romaniei.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Biblioteca Nationala a Romaniei.


Pia?>a ALTFEL

La fiecare două săptămâni, te invităm să pășești în curtea mică și prietenoasă de pe strada Liveni și să iei contact cu noi, producătorii dedicați nevoilor tale!
Poți pleca acasă cu merinde și produse artizanale faine, făcute cu mult drag pentru tine, omul care dorește să cumpere ALTFEL, mai sănătos, mai responsabil, mai ... LOCAL!

Cunoaște OMUL din spatele produselor tale preferate, află-i povestea și hai să aducem cele două lumi, a “producătorilor” și a “consumatorilor” într-o celebrare a intereselor noastre comune pentru o viață mai naturală!

Când va avea loc: 13 aprilie, Strada Liveni 15.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


Festival de proz? scurt? la C?rture?(TM)ti

În mașină, în metrou, în tren sau în parc, proza scurtă e o paranteză între gânduri, un intermezzo între două acte. Autentică, accesibilă și deloc perimată, se dovedește un remediu scurt și intens care, administrat în doze moderate, poate crește nivelul de serotonină și toleranța în fața plictiselii și a zilelor lungi și angoasante.
.
Încercuiți în calendar intervalul 11-14 aprilie pentru București și haideți să celebrați, alături de noi, forța și intensitatea prozei scurte, prin singurul festival dedicat acesteia, unde veți avea șansa de a dialoga direct cu autorii publicați în ultimii ani, în seri și dimineți cu literatură, muzică, vin și cafea.

Când va avea loc: 11 - 14 aprilie, Modul Cărturești.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Unsplash




Citeste si