Cine vrei sa fie prima femeie de pe o bancnota romaneasca?

Va doriti ca pe langa Mihai Eminescu, Nicolae Grigorescu sau Lucian Blaga sa exista si o femeie care sa apara pe bancnotele tiparite de BNR? Trei organizatii lanseaza un proiect prin care de joi,15 decembrie, puteti semna timp de un an o petitie prin care sa fie aleasa prima personalitate feminina care sa apara pe o bancnota romaneasca.

“Nu iti propunem inca o campanie de constientizare, ci prima campanie care incearca sa schimbe ceva. O serie de personalitati din Romania vor semna pentru schimbarea imaginii femeii in societate, pentru o istorie scrisa de toti romanii, pentru prima personalitate feminine pe o bancnota romaneasca”, afirma organizatorii proiectului.

Printre cei care vor semna petitia si vor promova mesajul se numara ministrul Elena Udrea, deputatul Adriana Saftoiu si cunoscutul om de radio si televiziune Andrei Gheorghe.

Petitia se poate semna incepand din 15 decembrie pe site-ul ALTFEM timp de aproape un an. wall-street.ro va reveni in urmatoarele zile cu un link catre site-ul pe care puteti propune prima femeie care sa apara pe o bancnota romaneasca.

“Personalitatile recomandate trebuie sa fie recunoscute la nivel international si imaginea lor nu are voie sa fie patata. In plus toate personalele propuse trebuie sa fie deja decedate”, au mai spus reprezentantii organizatorilor.

Beneficiarii proiectului sunt TBWABucuresti alaturi de Fundatia Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE) si ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei (AMP).

Proiectul face parte din ALTFEM, o campanie care isi propune imbunatatirea perceptiei asupra rolului profesional si social al femeii si cresterea gradului de constientizare asupra problematicii egalitatii de sanse pe piata muncii. Acesta este cofinantat prin Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si are o durata de 24 de luni.

Tu ce crezi despre aceasta initiativa? Ce femeie iti doresti sa vezi pe bancnotele romanesti? wall-street.ro te incurajeaza sa iti spui opinia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri