Sarbu vinde iar actiuni CME. Pretul titlurilor se apropie de valoarea minima a ultimilor 5 ani

Adrian Sarbu, directorul general al Central European Media Enterprises (CME), grupul american care detine printre altele si postul de televiziune Pro TV, a vandut in decembrie anul trecut 40.567 de actiuni cu 6,89 de dolari pe actiune. Practic, fondatorul Pro TV, a incasat circa 280.000 de dolari.

Anul trecut, Sarbu a avut 13 tranzactii cu actiuni ale CME incasand 6,89 milioane de dolari, in timp ce in 2010, managerul a vandut actiuni de noua ori, acestea avand o valoare de 3,2 milioane de euro, potrivit Yahoo Finance.

Pe de alta parte, valoarea la care seful CME si-a vandut actiunile este cea mai scazuta dintre cele preturile la care Sarbu a facut tranzactii.

El a preluat conducerea CME pe 28 iulie 2009 cand actiunile companiei erau 21,38 de dolari, in prezent ajungand la 6,99 de dolari, potrivit indicelui Nasdaq din 3 ianuarie anul acesta.

Valoarea maxima la care au ajuns actiunile CME in timpul mandatului lui Adrian Sarbu este de 38,08 de dolari (septembrie 2009), iar cea minima de 6,25 de dolari (in decembrie anul trecut). Pretul actiunilor grupului american de media se apropie din ce in ce mai mult de minimumul ultimilor cinci ani- 4,86 de dolari pe actiune, atins in martie 2009.

Scaderea actiunilor CME a fost marcata semnificativ de situatia economica la nivel mondial care a dus la o diminuare foarte mare a investitiilor in publicitate, principala sursa de venit a CME.

Grupul a fost infiintat in 1994, iar in prezent are operatiuni in sase tari din Europa Centrala si de Est: Cehia, Romania, Slovacia, Bulgaria, Slovenia si Croatia.

In Romania, CME detine compania de televiziune Pro TV care opereaza canale precum Pro TV, Acasa TV si Sport.ro, divizia de continut si distributie Media Pro Entertainment si divizia de new media, care opereaza Voyo, serviciu regional de video la cerere.

Aceasta stire a aparut pentru prima data pe site-ul Reporter Virtual.

Sursa foto: CME


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri