Totodata, McCann Erickson Bucuresti s-a clasat pe locul 10 in cadrul agentiilor pentru marketing direct In acelasi timp, campania “ROM American” s-a mai clasat pe primul loc la campanii de marketing direct, pe locul al doilea la campanii integrate si al treilea la campanii across all media.

Clasamentul ii include si pe Florin Florea, care se afla pe ultima pozitie in topul celor mai premiati copywriteri si pe Ionut Cojocaru, care se situeaza pe locul al patrulea in topul art directorilor.

Cele mai bune agentii de publicitate din lume sunt BBDO New York, AlmapBBDO Sao Paulo si
Y&R Dubai.

Clasamentul Directory Big Won Creative Rankings 2011 este compus dintr-un set de liste dezvoltate de catre directnewideas.com si publicate de catre Adweek, in care sunt clasificate agentiile, campaniile si creativii din intreaga lume care au castigat cele mai multe premii la festivalurile de publicitate.

Citeste si:

Pentru aceste clasament au fost luate in considerare aproximativ 6.000 de premii castigate pentru 4.048 de campanii dezvoltate de 1.302 agentii.

Printre cele mai importante premii castigate anul trecut de McCann Erickson se numara cele noua premii (intre care doua Grand Prix-uri) la Cannes Lions, cel mai important festival de publicitate din lume. Compania devenea astfel prima agentie din Romania care a castigat marele premiu in cadrul acestui eveniment. Tot in 2011, McCann Erickson a fost aleasa agentia anului la festivalul de publicitate Golden Drum de la Portoroz (Slovenia) si a castigat trei premii la festivalul Eurobest de la Lisabona.

Agentia de publicitate McCann Erickson Bucuresti, companie cu afaceri de 44,3 milioane de euro in 2010, face parte din grupul McCann Erickson. Acesta mai este format din agentiile Momentum (organizare de evenimente), MRM Parteneri (comunicare digitala si marketing direct) si McCann PR (relatii publice).