Premiile Gopo reprezinta cel mai important eveniment dedicat filmului romanesc.

Producatorii si realizatorii de film sunt invitati sa se inscrie pana pe 31 ianuarie, regulamentul si fisa tehnica fiind disponibile pe site-ul oficial www.premiilegopo.ro.

Nominalizarile la toate categoriile vor fi stabilite de un juriu alcatuit in acest an din 11 profesionisti ai domeniului: regizorul Florin Serban, actrita Ozana Oancea scenograful Cristian Niculescu, monteurul Dan Nanoveanu, directorul New Films Romania Radu Nicolau, scriitoarea Ana Maria Sandu si criticii de film Andrei Gorzo, Ileana Birsan, Dana Duma, Andrei Rus si Codruta Cretulescu.

Castigatorii vor fi stabiliti de 400 de specialisti in domeniu
Nominalizarile vor fi anuntate pe 21 februarie, ulterior urmand ca peste 400 de profesionisti activi din toate domeniile industriei de film romanesti sa voteze pentru desemnarea castigatorilor trofeelor din acest an. Votul va fi auditat de compania de consultanta PricewaterhouseCoopers.

Citeste si:

In 2011, marele castigator a fost lungmetrajul "Eu cand vreau sa fluier, fluier", care a cucerit statueta pentru Cel mai Bun Film, Cea mai Buna Regie (Florin Serban), Cea mai Buna Actrita intr-un Rol Secundar (Clara Voda), Premiul Publicului, Premiul Tanara Speranta (George Pistereanu), dar si primul trofeu pentru Film de Debut (Florin Serban) din istoria premiilor.

Gala Premiilor Gopo este organizata de Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC) si Babel Communications.

Sursa foto: www.premiilegopo.ro