Tehnologia NFC permite interconectarea terminalelor mobile, precum smartphone-uri si transmiterea de date prin intermediul undelor radio. Tehnologia este deja folosita la cardurile contactless si la efectuarea de plati cu telefonul mobil.

Reclama, ce se va regasi in 500.000 de numere ale publicatiei Wired din luna aprilie, va permite cititorilor ce detin smartphone-uri ce au integrata tehnologia NFC, telefoane ca Google Nexus S, sa acceseze o aplicatie de la Lexus prin simpla apropiere a telefonului de cipul din revista, fara a fi nevoie sa fotografieze vreun cod sau sa instaleze un alt software.

Reprezentantii de la Lexus au declarat ca noua tehnologie va asigura accesul catre cititori intr-un mod mai eficient decat prin intermediul cuvintelor, mai ales daca se tine cont ca in Statele Unite sunt pe piata 3 milioane de astfel de dispozitive. Reclama include si un link pentru cititorii care nu au dispozitive NFC.

Publicatia Wired nu este la prima reusita de acest fel, ea a mai prezentat si in trecut alte tehnologii interactive. Ele presupuneau accesul la clipuri de la o anumita companie prin descarcarea unei aplicatii pentru smartphone si aproprierea telefonului de coperta revistei sau de una din reclamele respectivei companii.