Grupul media News Corp avea un departament secret pentru a-si sabota concurenta

Grupul News Corp, controlat de miliardarul Rupert Murdoch (foto), a avut un departament secret care se ocupa cu sabotarea concurentilor, promovand piratarea produselor rivale, potrivit ziarului australian Financial Review, care a publicat miercuri rezultatele unei investigatii inceputa acum patru ani.

Financial Review scrie, citand documente obtinute in urma investigatiei, ca News Corp a infiintat la mijlocul anilor '90 divizia Operational Security, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Personalul unitatii a fost "populat" de fosti ofiteri din politie si servicii de informatii, care "spargeau" codurile cartelelor smartcard ale clientilor serviciilor concurente de televiziune cu plata (pay-TV) pentru a vinde apoi la negru cartele pirat care ofereau acces gratuit la acele servicii, provocand pierderi de milioane de dolari companiilor rivale, noteaza publicatia australiana.

Departamentul functiona din sediul subsidiarei NDS a News Corp, iar scopul initial al operatiunii era de a depista persoanele care pirateaza produsele News Corp.

Reprezentantii News Corp neaga ca grupul s-ar fi implicat in promovarea pirateriei serviciilor pay-TV.

NDS a fost preluata recent de Cisco Systems pentru 5 miliarde de dolari.

Financial Review sustine ca departamentul a ajutat News Corp sa cumpere la preturi foarte mici competitori ca DirecTV SUA sau Telepiu Italia.
News Corp detine 25% din actiunile celui mai mare furnizor de servicii pay-TV din Australia, Foxtel, care vrea sa preia rivalul Austar.

BBC a prezentat luni un documentar potrivit caruia NDS ar fi angajat un "consultant" pentru a publica pe internet codurile de criptare ale serviciilor ITV Digital, unul dintre principalii concurenti ai Sky TV, companie detinuta atunci de Murdoch.

ITV Digital s-a inchis in 2002, partial din cauza piratarii la scara larga a serviciilor companiei in urma publicarii codurilor pe internet.

Sursa foto:Luxedb.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
McCann își transformă paginile de social media într-o stație TV
Setari Cookie-uri