Canalul de televiziune Romania TV (RTV), detinut de Sebastian Ghita, a fost executat silit de catre o firma privata, la actiune participand si seful Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale (SIAS) din Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), comisarul-sef Teodor Stanca, potrivit unei scrisori a redactiei Romania TV adresate premierului Mihai Razvan Ungureanu.
Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea TV, ar fi comandat aceasta actiune dupa ce a fost filmat de jurnalistii RTV la o sedinta a PDL, prezidata de Emil Boc.

Romania TV este un canal de televiziune lansat in toamna anului trecut de o echipa de oameni care a plecat de la Realitatea TV.

Cititi scrisoarea trimisa de redactia Romania TV catre premierul Ungureanu:

"Domnule Prim-Ministru,

Domnule Ministru al Administratiei si Internelor,

Jurnalistii Romania TV au decis sa va trimita aceasta scrisoare deschisa dupa ce, in aceasta dimineata, la ora 6, au inregistrat scene incredibile la intrarea in sediul postului de televiziune.

Ei au filmat o interventie in forta a unui grup de reprezentanti ai unei firme private, insotiti de seful Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale (SIAS) din IGPR, comisarul-sef Teodor Stanca.

Desi, conform atributiilor functiei, seful SIAS intervine doar in situatii de o gravitate maxima, precum cazuri de terorism sau trafic de droguri, jurnalistii au vazut cum comisarul Stanca actiona la ordinele omului de afaceri Elan Schwartzenberg, care sustinea ca are un litigiu comercial cu Romania TV. Dl comisar nu s-a sfiit sa sustina actiunea omului de afaceri vorbind chiar despre arestari, moment in care i s-a atras atentia ca actioneaza fara mandat.

In acel moment, spre uimirea celor prezenti, dl Schwartzenberg l-a sunat si a discutat in repetate randuri de pe telefonul sau mobil cu seful Politiei Romane, chestorul-sef Liviu Popa, singurul comandant direct al sefului SIAS. Mai grav este ca seful IGPR si seful SIAS au fost pusi sa vorbeasca unul cu celalalt chiar pe telefonul lui Elan Schwartzenberg. Dupa doua ore in care prezenta sa a fost lipsita de orice obiect, seful SIAS a plecat fara a raspunde in vreun fel intrebarilor noastre. Nici chestorul-sef Liviu Popa nu a raspuns telefoanelor noastre pe parcursul acestei zile, intarindu-ne temerea ca stia despre actiunea subordonatului sau.

De aceea, va rugam, Domnule Prim-Ministru si Domnule Ministru al Administratiei si Internelor, sa cereti public un raspuns de la conducerea IGPR despre implicarea unui serviciu special, cum este SIAS, intr-o interventie privata, la comanda dlui Schwartzenberg. Intelegem supararea dlui Schwartzenberg la adresa jurnalistilor Romania TV dupa ce acestia au inregistrat pe camera prezenta domniei sale la o sedinta a PDL, prezidata de dl Emil Boc.

Insa, nu intelegem cum sefi din structura IGPR se pot implica in asemenea operatiuni clandestine.

Speram, Domnule Prim-Ministru si Domnule Ministru, ca - asa cum ati declarat in repetate randuri - nu veti tolera abuzuri savarsite de functionari ai administratiei pe care o conduceti. Pentru a ajuta demersul dvs, va putem pune la dispozitie imagini cu dl comisar-sef Stanca, secondandu-l pe dl Elan Schwartzenberg.

In speranta unui raspuns rapid, va asiguram de toata deschiderea noastra pentru a lamuri acest incident cu potentiale consecinte grave pentru libertatea de exprimare a presei din Romania.

Redactia Romania TV".

In toamna anul trecut o parte din echipa Realitatea TV a plecat alaturi de managerul Sebastian Ghita pentru a forma o noua televiziune: Romania TV.

Scandalul de la Realitatea TV a inceput dupa ce la finalul lui 2010 Sorin Ovidiu Vantu, proprietarul canalului de televiziune, l-a adus ca administrator pe Sebastian Ghita pentru ca jumatate de an mai tarziu sa vanda postul catre Elan Schwartzenberg.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri