Filmul “The Avengers” si-a adjudecat primul loc in topurile americane la sfarsitul saptamanii trecute cand a trecut de bariera celor 200 de milioane de dolari, bani obtinuti numai din vanzarea biletelor.
Deschiderea filmului produs de compania Disney a surclasat recordul din 2011 inregistrat de “Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2″, care a strans 169,2 milioade de dolari in weekend-ul lansarii.Cifrele exacte transmise de catre Disney au aratat ca valoarea biletelor vandute a fost de 207,4 milioane dolari, potrivit WSJ.

Daca va intrebati care sunt motivele pentru aceasta reusita, cititi in continuare care a fost strategia aplicata de compania Disney si studiourile Marvel.

In primul rand, “The Avengers” a fost precedat de proiecte precum “ Iron man” si “Thor “, care au functionat drept teaser-e, mai ales ca la inceputul fiecaruia era facuta o prezentare pentru viitoarea productie.

Distribuirea unor actori precum Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson si Jeremy Renner, a fost de asemenea un atu care a reusit sa atraga foarte multi fani.

Totodata sa nu uitam ca personajele din film au prins viata mai intai in benzile desenate din anii 60, astfel ca lungmetrajul a reusit sa atraga si un public mai matur, pe langa pustii pasionati de efecte speciale.

Strategia de promovare a inclus si lansarea filmului mai intai in afara Statelor Unite, fapt ce a starnit si mai mult interesul americanilor care au trebuit sa astepte doua saptamani pentru difuzarea lui in cinematografe.

Pe langa aceasta, criticii de film au fost destul de multumiti de spectacolul cinematografic pe care l-a infatisat “the Avengers”, fiind primit mai bine decat alte productii asemanatoare. Inca un plus venit din partea specialistilor.

Tehnologia chiar ca a facut toti banii si aici nu ne referim doar la efectele speciale ci la tehnologia 3D, putin peste jumatate dintre cei care au vazut pelicula au optat pentru aceasta versiune, care bineinteles ca a costat mai mult.

La urma ramane momentul lansarii. Cei de la Disney au gasit o fereastra potrivita pentru premiera in care filmul sa nu aiba concurenta. Pe locul doi ca incasari a fost productia “Think Like a Man”, care a strans doar 8 milioane de dolari, asa ca Avengers a fost singura optiune pentru cei care doreau sa se duca la cinema in weekend.


Sursa foto IMDB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri