DNA: Marcel Straut a fost trimis in judecata pentru ca a delapidat cu 1,8 mil. euro Bigger

Marcel-Petre Straut, reprezentant legal al grupului Bigger, a fost trimis in judecata de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru spalare de bani, in forma continuata, inselaciune, doua infractiuni de delapidare si complicitate la infractiunea de delapidare.

“In perioada septembrie 2008 - martie 2009, inculpatul Straut Marcel-Petre, in calitate de reprezentant legal al grupului Bigger (agentie de publicitate), si-a insusit suma totala de 1.855.620 de euro din conturile unor societati comerciale - membre ale grupului Bigger, asupra carora avea personal drepturi de administrare sau care erau administrate de o alta persoana din cadrul aceluiasi grup, suma de bani pe care a folosit-o in interes personal”, scrie in comunicatul DNA.

Pentru a asigura veniturile, ca sa intarzie plata furnizorilor de servicii media si pentru a evita blocarea conturilorBigger, in februarie 2009, inculpatul a indus in eroare reprezentantii unei societati comerciale –principalul furnizor de servicii media al grupului (n.red. Media Direction) si a incheiat cu acestia o conventie prin care recunostea datoria de 12 milioane de lei (aprox. 3.000.000 euro) a grupului catre aceasta firma si se obliga sa o achite. In realitate, o parte din acesti bani si-i insusise deja, in diferite transe, incepand cu septembrie 2008 si pana in martie 2009.

Ca sa creeze aparenta de legalitate a sumelor de bani pe care le-a dobandit pe nedrept, in aceeasi perioada, inculpatul a transferat suma totala de 1,8 milioane de euro din conturile Bigger in conturile detinute sau controlate de inculpat in Romania pe baza unor operatiuni comerciale fictive efectuate de inculpat prin intermediul mai multor societati comerciale tip off - shore pe care le controla.

Partea vatamata, Media Direction s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 19,9 milioane de lei, reprezentand prejudiciul cauzat prin inselaciune si penalitatile aferente. In vederea recuperarii acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor sume de bani apartinand inculpatului.

“Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti. Aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, mai spun oficialii DNA.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri