Claudiu Saftoiu, Lucia Hossu Longin, Irina Radu, Romina Surugiu si Valentin Nicolau se numara prin noii membri ai Consiliu de Administratie (CA) al Televiziunii Romane, care a fost votat de Parlament, cu 238 de voturi „pentru” si un vot „impotriva”.

Noii membri titulari ai CA al TVR sunt:

Anne Juganaru (nominalizata de PSD),
Claudiu Brinzan (nominalizat de PSD),
Cristian Nitulescu (nominalizat de PSD),
Claudiu Saftoiu ((nominalizat de PNL),
Lucia Hossu Longin (nominalizata de PNL),
Irina Radu (nominalizata de PNL),
Nicoleta Nicolicea (nominalizata de UNPR),
Nagy Zoltan Levente (nominalizat de UDMR),
Raico Cornea (nominalizat de grupul parlamentar al Minoritatilor nationale),
Romina Gabriela Surugiu (nominalizata de Administratia prezidentiala),
Gabriel Tufeanu (nominalizat de Guvernul Romaniei),
Valentin Nicolau (ales de salariatii TVR),
Sorin Burtea (ales de salariatii TVR),

Membrii supleanti sunt: Luminita Violeta Ristea, Mihai Cernea si Vasile Arhire (PSD), Dida Dragan, Daniela Barsan si Cristina Iancu (PNL), Rostas Peter Istvan (UDMR), Andreea Ghita-Jalica (grupul parlamentar al Minoritatilor nationale), Marius Costel Oblu (Guvernul Romaniei), Mihai Radulescu si Ioana Catalina Popescu (alesi de angajatii TVR). UNPR si Administratia Prezindentiala nu au propus inca membri supleanti.

Validarea presedintelui-director general de catre plenul Parlamentului urmeaza sa aiba loc.

„Presedintele Consiliului de Administratie se numeste de catre Parlament, in sedinta comuna, dintre membrii titulari ai CA, la propunerea comisiilor permanente de specialitate, cu respectarea procedurilor de audiere si de vot prevazute in acest articol. In vederea propunerii, comisiile permanente de specialitate vor examina cu prioritate, in termen de sapte zile, candidatul recomandat de catre membrii titulari ai Consiliului de Administratie", conform art. 19, alin. 7 din Legea 41/1994 privind organizarea si functionarea SRTV si SRR.

Societatea Romana de Televiziune are un nou Consiliu de Administratie dupa ce in urma cu doua saptamani Parlamentul nu a aprobat raportul de activitate pe 2011 al televiziunii publice, conducerea fiind astfel demise. SRTV este condusa interimar de Radu Calin Cristea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
PNL a inceput sa isi propuna oamenii in companiile de stat