Agentia de media Brand Connection, parte a grupului de comunicare Lowe Romania, s-a rebranduit in Brand Programming Network (BPN) Romania, companie de media care a fost lansata anul acesta de catre gigantul american Interpublic. Conducerea BPN Romania spera ca odata cu acest rebranding sa isi majoreze businessul cu 50-70% in urmatorii doi ani de la afaceri de circa 4,6 milioane de euro in 2011.
Romania este cea de-a patra tara in care este intra Brand Programming Network, agentia fiind lansata anul acesta. In urmatoarele luni, agentia urmeaza sa extinda in 20 de tari de pe cinci continente.

De asemenea, Brand Programming Network este de-a treia agentie prin care reteaua de media IPG Mediabrands, parte a grupului de comunicare american Interpublic, intra in Romania. Reteaua IPG Mediabrands mai este prezenta pe piata locala prin agentiile Universal Media (Universal McCann- parte din grupul McCann Erickson Romania) si Initiative (parte a Lowe Romania).

“Decizia de lansare a BPN este una strategica, generata de dezvoltarea pietelor. Experienta ultimilor doi ani ne-a aratat ca este destul business care sa justifice o a treia agentie media in IPG. Al doilea motiv este legat de explozia social media si a comunicarii digitale, vedetele care au schimbat si au redefinit intreg peisajul media, readucand brandul in prim plan. De aceea am considerat ca este momentul oportun sa venim cu o agentie cu o pozitionare si o abordare diferita a businessului, care sa se concentreze mai mult pe construirea brandului. Iar asta face BPN”, spune Jose Antonio Espinoza, presedinte International Brand Programing Network.

BPN Romania va fi condusa de Ileana Tomescu, din functia de managing partner, Tomescu fiind din 2006 managerul Brand Connection. Agentia de media fondata in 2004 va face parte in continuare din Lowe Romania, grup cu afaceri de circa 52,3 milioane de euro anul trecut.

Estimeaza o crestere de maximum 10% pentru acest an

“Pentru acest an estimam o cifra de afaceri similara cu cea de anul trecut sau in crestere cu 10%. Pentru 2013 avem obiective mult mai mari”, a precizat Ileana Tomescu, managing partner al BPN Romania.

Ea a adaugat ca obiectivele sunt ca in urmatorii doi ani compania sa isi majoreze businessul cu 50-70% fata de anul trecut cand agentia a avut o cifra de afaceri de circa 4,6 milioane de euro. De asemenea, aceasta a raportat profit de aproape 32.000 de euro, conform Ministerului de Finante.

“Avantajele retelei ne vor permite probabil sa ajungem acolo mai devreme”, a spus si Octav Popescu, vicepresedinte al grupului de comunicare Lowe Romania.

Desi va avea acces la toate resursele IPG Mediabrands, BPN are caracteristici diferite fata de celelalte agentii media din grup, Initiative si Universal Media (Universal McCann), punand accentul pe integrarea comunicarii dintre canalele traditionale (TV, outdoor, presa, radio) cu media digitala.

Accent pe digital

"Obiectivul este sa ne dezvoltam pe online si social media pentru a veni cu solutii integrate. Acum avem tendinta de a vedea aceste domenii separat. Vrem sa integram Facebook, Twitter, Google Adwords si sa le tratam ca si cum ar fi vorba despre televiziune, presa scrisa sau radio. Acesta este factorul de diferentiere dintre noi si celelalte agentii de media din grup", a explicat Tomescu.

Conducerea agentiei isi doreste ca in urmatoarea perioada sa castige conturi din domenii precum bunuri de larg consum (FMCG) si asigurari.

Clientii care aduc cele mai mari venituri agentiei sunt companiile din domeniul farmaceutic, financiar si auto. Printre conturile gestionate se numara Angelini Pharmaceuticals, Banca Italo Romena, Intesa Sanpaolo, KRUK International, Kludi, Labormed Pharma, Merk, Porsche Inter Auto Romania, ProCredit Bank, Titan, The AD Store , Militari Shopping Center.

Vor sa atraga clienti cu bugete mai mari de media

Ileana Tomescu (foto) a adaugat ca daca pana acum agentia s-a adresat in special clientilor cu bugete de talie medie, odata cu acest rebranding va targeta si clienti cu bugete mai mari de media.

“Ne gandim sa trecem in liga intai”, a precizat managerul, adaugand ca in prezent BPN Romania este in primele 10-12 agentii de media de pe piata locala.

In prima liga se afla cele mai mari cinci agentii de media de pe piata locala, companii care au in general afaceri de peste 30 de milioane de euro. Printre acestea se numara Media Investment, Initiative, Starcom Mediavest Group, Universal Media (McCann) sau Zenith Romania.

BPN Romania face parte, alaturi de Lowe&Partners (creatie), Initiative (media), HyperActive (comunicare digitala), GolinHarris (PR), Medic One (comunicare medicala) si Mobile Works (mobile marketing), din grupul Lowe, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din Romania.

Anul trecut, Lowe Romania a avut a avut afaceri de 52,3 milioane de euro si un profit in jurul a 0,7 milioane de euro. Grupul a fost infiintat in 1993 si in prezent are peste 150 de angajati.

Incepand din anul 1995, in actionariatul Lowe Romania a intrat grupul american Interpublic, unul dintre primii cinci jucatori in domeniul comunicarii la nivel mondial. Printre clientii Lowe se numara Bergenbier S.A, BMW, Crucea Rosie Romana, Electrolux, Ferrero, Johnson&Johnson, Praktiker, Orange, Unilever.








Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri