Times a anuntat ca Arthur Sulzberger a decedat la domiciliul sau din Southampton, in statul New York (nord-vest), in urma unei lungi suferinte din cauza unei boli.

Arthur Ochs Sulzberger a condus cotidianul timp de 34 de ani ca director al publicatiei si presedinte al Consiliului de Administratie.

El a preluat functia de redactor-sef al publicatiei in 1963, in momentul in care cotidianul, influent si respectat, se afla intr-o situatie financiara precara.

El a renuntat progresiv la conducere in anii '90, abandonand postul de redactor-sef si director al publicatiei in favoarea fiului sau Arthur Ochs Sulzberger Jr in 1992, iar ulterior pe cel de presedinte al Consiliului de Adminsitratie al grupului in 1997.

Citeste si:

Publicatia a anuntat la 14 august numirea fostului patron BBC Mark Thompson in functia de presedinte-director general.

Sub administratia lui Arthur Sulzberger, cotidianul a devenit national, fiind distribuit din California si pana pe Coasta de Est si aflandu-se in centrul unui imperiu diversificat care include ziare, reviste, posturi de televiziune si de radio, dar si site-uri Internet.

In opinia lui Arthur Sulzberger, scrie Times in editia de sambata intr-un lung articol despre fostul sau patron, este necesar ca o intreprindere de presa sa poata sa castige bani pentru a-si pastra o "voce puternica si independenta".