Omul care a condus 34 de ani New York Times a murit

Fostul director si presedinte general al New York Times, Arthur Sulzberger, initiatorul unor schimbari profunde la unul dintre dintre cele mai prestigioase ziare americane, a murit sambata la varsta de 86 de ani, potrivit Mediafax.

Times a anuntat ca Arthur Sulzberger a decedat la domiciliul sau din Southampton, in statul New York (nord-vest), in urma unei lungi suferinte din cauza unei boli.

Arthur Ochs Sulzberger a condus cotidianul timp de 34 de ani ca director al publicatiei si presedinte al Consiliului de Administratie.

El a preluat functia de redactor-sef al publicatiei in 1963, in momentul in care cotidianul, influent si respectat, se afla intr-o situatie financiara precara.

El a renuntat progresiv la conducere in anii '90, abandonand postul de redactor-sef si director al publicatiei in favoarea fiului sau Arthur Ochs Sulzberger Jr in 1992, iar ulterior pe cel de presedinte al Consiliului de Adminsitratie al grupului in 1997.

Publicatia a anuntat la 14 august numirea fostului patron BBC Mark Thompson in functia de presedinte-director general.

Sub administratia lui Arthur Sulzberger, cotidianul a devenit national, fiind distribuit din California si pana pe Coasta de Est si aflandu-se in centrul unui imperiu diversificat care include ziare, reviste, posturi de televiziune si de radio, dar si site-uri Internet.

In opinia lui Arthur Sulzberger, scrie Times in editia de sambata intr-un lung articol despre fostul sau patron, este necesar ca o intreprindere de presa sa poata sa castige bani pentru a-si pastra o "voce puternica si independenta".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri