Inainte de criza, cand businessurile agentiilor de publicitate cresteau foarte mult de la un an la altul, iar companiile erau nevoite sa recruteze foarte des, cei care veneau la interviuri erau mai interesati de pachetul salarial decat de a-i convinge pe angajatori sa ii aleaga, a afirmat pentru wall-street.ro, Ioana Iordache, directorul general al Leo Burnett Romania, al doilea grup de comunicare de pe piata locala.
Declaratiile au fost facute in cadrul Wall-Street Lunch, un feature editorial deja traditional: interviuri inedite acordate jurnalistilor nostri de catre cei mai reprezentativi oameni din businessul romanesc, intr-un cadru informal si relaxat.

„Eu si Stefan (n.red. Stefan Iordache este fratele Ioanei Iordache, director operational si cofondator al grupului de comunicare) avem puterea sa recunoastem ca suntem departe de a fi grozavi si ca pe langa noi sunt foarte multi oameni destepti de la care putem invata. In publicitate nu prea sunt astfel de oameni, pentru ca suntem o rasa de aroganti. Cresterea asta peste noapte, in care oameni de pe bancile scolii au devenit in unu, doi ani directori de department nu a facut deloc bine, ne-am luat nasul la purtare nemeritat. Ni se pare ca suntem mai destepti decat clientii, ca detinem noi adevarul si nu este asa. Pentru ca noi vedem lucrurile dintr-un unghi si ni se pare ca acela este cel mai important.
Comunicarea este importanta, dar in marketing sunt un milion de alte lucruri importante”.

Insa pentru ca se spune despre publicitate ca este cool, in domeniu lucreaza multi tineri, media de varsta fiind undeva la 27-30 de ani.

„Poate ca oamenii din publicitate sunt mai aroganti pentru ca sunt mai tineri, i-am spus Ioanei Iordache.

„Tineretea are doza ei de aroganta, dar cred ca are legatura cu rasfatul prin care a trecut industria noastra. Am fost extrem de rasfatati si inca suntem. Am fost in luminile rampei, toata lumea s-a uitat la noi de jos in sus, sa lucrezi in publicitate era ceva laudabil, veniturile erau decente si mai mult decat decente. Acum se angajeaza mult mai putin si mult mai riguros decat se facea vreodata si, cu siguranta, cei recrutati nu sunt aroganti pentru ca ii angajam pentru performanta si nu pentru atitudine. Plus toate testele pe care le dam acum ne ajuta sa luam decizia corecta. Inainte le luam mai mult din stomac. Inainte ne dublam businessul intr-un an si nu aveam incotro. Trebuia sa luam oameni si avem intrebari din genul: <<Dar cam cat se lucreaza? Ca la cinci vreau sa plec. Si in afara de salariu si vacanta, ce mai primesc?>> Si intrebam: <<Dar nu ai vrea sa discutam mai intai despre ce oferi tu? Nu vrei sa ne convingi?>>

Citeste continuarea textului in articolul:
Pranz cu sefa Leo Burnett: despre martisoare, publicitate, Oana Pellea si Dumnezeu

Fotografia a fost realizata de Mircea Dragos (fotografii-profesionale.ro).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri