Top 300 Capital: Frank Timis, cel mai bogat roman

Frank Timis este cel mai bogat roman, mentinandu-se pe aceasta pozitie pentru al doilea an consecutiv. Averea sa este estimata la 1,7- 1,75 miliarde de euro, in crestere fata de anul trecut, conform calculelor Capital din Top 300 cei mai bogati romani.

Averile insumate ale celor mai bogati 300 de oameni de afaceri din clasament se situeaza in jurul valorii de 26,5 miliarde de euro, in scadere cu 3 miliarde de euro fata de editia din 2011 -, pierderile si insoventele avand o influenta importanta asupra acestora. Ponderea averilor din TOP 300 in Produsul Intern Brut al Romaniei s-a redus pana la 19,4%, de la 23,6% cat a fost in 2011.

Regiunea Bucuresti - Ilfov continua sa ocupe prima pozitie in ceea ce priveste numarul de milionari in euro (110, cu o avere cumulata de aproximativ 12 miliarde de euro). Pe locul secund se plaseaza judetul Constanta (cu 23 persoane si o valoare cumulata a averilor de peste 1,9 miliarde de euro), urmat de judetul Cluj (20 persoane si averi insumate de 700 de milioane de euro).

Un numar mare de milionari si-au pastrat plasamentele imobiliare (fapt care, de cele mai multe ori, a dus la scaderea averii persoanelor respective), insa dupa primii ani duri de criza s-au reorientat catre alte domenii de activitate. Energia verde, industria farma si serviciile medicale, agricultura (cu precadere zootehnia) se numara printre segmentele care au atrasinvestitiile milionarilor din TOP 300 si le-au sporit averile. Putini au fost oamenii de afaceri autohtoni care sa nu fi apelat la infiintarea unei structuri offshore.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri