Averile insumate ale celor mai bogati 300 de oameni de afaceri din clasament se situeaza in jurul valorii de 26,5 miliarde de euro, in scadere cu 3 miliarde de euro fata de editia din 2011 -, pierderile si insoventele avand o influenta importanta asupra acestora. Ponderea averilor din TOP 300 in Produsul Intern Brut al Romaniei s-a redus pana la 19,4%, de la 23,6% cat a fost in 2011.

Regiunea Bucuresti - Ilfov continua sa ocupe prima pozitie in ceea ce priveste numarul de milionari in euro (110, cu o avere cumulata de aproximativ 12 miliarde de euro). Pe locul secund se plaseaza judetul Constanta (cu 23 persoane si o valoare cumulata a averilor de peste 1,9 miliarde de euro), urmat de judetul Cluj (20 persoane si averi insumate de 700 de milioane de euro).

Un numar mare de milionari si-au pastrat plasamentele imobiliare (fapt care, de cele mai multe ori, a dus la scaderea averii persoanelor respective), insa dupa primii ani duri de criza s-au reorientat catre alte domenii de activitate. Energia verde, industria farma si serviciile medicale, agricultura (cu precadere zootehnia) se numara printre segmentele care au atrasinvestitiile milionarilor din TOP 300 si le-au sporit averile. Putini au fost oamenii de afaceri autohtoni care sa nu fi apelat la infiintarea unei structuri offshore.