„Au fost oameni care au intrebat de ce deschidem o librarie acum. Pentru ca nu putem altfel, aceasta este natura noastra. Nu stim decat sa scriem carti, sa le promovam”, a declarat Gabriel Liiceanu, CEO al grupului Humanitas. El a adaugat ca noua librarie este "o patiserie spirituala".

Unitatea de aproximativ 270 de metri patrati din apropiere de parcul Cismigiu este a 11-a librarie Humanitas la nivelul tarii si a patra deschisa in Bucuresti. Aceasta contine peste 17.500 de volume si se afla intr-o cladire inagurata in urma cu 100 de ani pentru a adaposti faimosul Hotel Cismigiu. Din 1940, cladirea a gazduit beraria Gambrinus.

Constructia a fost renovata in ultimii trei ani de dezvoltatorul imobiliar spaniol Hercesa, imobilul fiind dezvaluit in martie anul acesta.

Citeste si:

La evenimentul de lansare a noii librarii au participat scriitori precum Dan C. Mihailescu, Radu Paraschivescu, Horia Roman Patapievici sau Andrei Plesu.

Grupul Humanitas are 22 de ani si cinci companii: Editura Humanitas, Editura Humanitas Fiction, Editura Humanitas Multimedia, Humanitas Digital si Librariile Humanitas, cu filiale in 11 orase din tara: Timisoara, Oradea, Alba Iulia, Sibiu, Cluj, Ramnicu Valcea, Ploiesti, Galati, Iasi, Piatra Neamt si Bucuresti.

Piata locala de carte este estimata la circa 60-65 de milioane de euro anul acesta. Printre cei mai importanti editori de carte se numara grupul Humanitas, Polirom, Grupul Editorial All, Curtea Veche Publishing si Editura Litera International.