Grupul UTI va coordona aspectele de business, in timp ce partea de creatie a proiectului va fi dezvoltata Sorin Grigoras, fost director de productie al canalului de muzica Utv. Din 2005 de cand a fost lansat si pana anul trecut cand a fost preluat de catre operatorul de telecomunicatii RCS&RDS, Utv a fost operat de New Trend Media, parte a grupului UTI.

„Interesul pentru un proiect in zona de divertisment a venit prin prisma experientei pe care grupul a avut-o in trecut in calitate de investitor la televiziunea U. De data aceasta, scopul este de a lansa un brand de entertainment puternic, cu o aplicabilitate si arie de raspandire mult mai larga si un target diferit fata de cel al televiziunii muzicale”, scrie in comunicatul UTI, fara a se spune cu exactitate in ce consta acest proiect.

Tot pe piata americana, UTI va lansa Live Studies, o platforma de tip e-learning care permite colaborarea sincrona, la distanta si se adreseaza atat persoanelor fizice cat si companiilor private, universitatilor si scolilor. Aceasta permite partajarea diferitelor tipuri de continut educational, de la tutoriale, simulari, teste si alte materiale multimedia.

UTI este un grup de companii cu capital majoritar romanesc, care are o structura de holding, fiind organizata la nivel operational pe patru linii de business: sisteme de securitate si aparare, retail, tehnologia informatiei si comunicatii, managementul traficului, constructii si facility management.