Aranjamentul a fost validat de Inalta Curte de Justitie din Londra, informeaza AFP.

Articolul incriminat a fost publicat pe 3 iulie 2011 - la doua zile dupa casatoria cuplului - si avea titlul "Blestemul familiei Grimaldi", a declarat Mark Thomson, avocatul cuplului princiar.

Tabloidul britanic a afirmat ca printul Albert a confiscat pasaportul sotiei sale pe aeroportul din Nisa pentru a o impiedica sa fuga din principatul Monaco.

Potrivit aceluiasi articol, Charlene, care a aflat cu putin timp inainte de casatorie de existenta unui al treilea copil nelegitim al printului, nu dorea sa se mai casatoreasca.

Pentru a salva aparentele, ea ar fi acceptat un aranjament, angajandu-se sa casatoreasca cu printul Albert pentru o durata de timp bine determinata, contra unei compensatii financiare.

"Niciuna dintre aceste speculatii nu este adevarata", a declarat Mark Thomson in fata judecatorului britanic.

Avocatul a spus ca tabloidul, proprietate a trustului de presa detinut de Rupert Murdoch, si-a recunoscut vina si caracterul defaimator al articolului pe care l-a publicat.

Citeste si:

Acelasi avocat a spus ca Sunday Times si-a cerut scuze publice si a confirmat ca va plati despagubiri cuplului monegasc si ca va achita cheltuielile de judecata.

Inalta Curte de Justitie din Londra a spus ca valoarea despagubirilor urmeaza sa fie evaluata. Publicatia The Guardian afirma ca despagubirile vor fi de aproximativ 300.000 de lire sterline (360.000 euro).

Rupert Earle, avocatul grupului Times Newspapers Ltd. - care detine Sunday Times -, a prezentat la randul sau scuze publice cuplului princiar monegasc pentru neplacerile cauzate.

Cuplul princiar nu a asistat la aceasta audiere.

Albert de Monaco, care are 54 de ani, are un fiu in varsta de sapte ani, Alexandre, cu o insotitoare de zbor originara din Togo, si o fiica, Jazmin, de 20 de ani, rezultat al unei aventuri cu agentul imobiliar american Tamara Rotola. Insa, potrivit legilor de succesiune, acestia, nefiind legitimi, nu pot urca pe tronul principatului de Monaco.

Albert de Monaco si Charlene s-au casatorit pe 2 iulie 2011, in cadrul unei ceremonii religioase la care au asistat aproximativ 800 de personalitati, de la membri ai marilor familii regale europene la creatori de moda si alti artisti.

Albert al II-lea, printul suveran, a cunoscut-o in anul 2000 pe campioana sud-africana la inot Charlene Wittstock, cu ocazia unui concurs de natatie organizat la Monaco. Printul, denumit in presa franceza "eternul celibatar", si-a anuntat logodna in iulie 2010.