Diaconescu a depus recent o plangere la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie prin care solicita procurorilor anchetarea pentru fapte de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor a presedintelui Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, a vicepresedintelui institutiei, Vasile Viorel Buda, si a membrilor Gabrea Florin, Maria Monica Gubernat, Narcisa Iorga, Valentin Alexandru Jucan, Christian Mititelu, Rasvan Popescu, Cristina Trepcea si Lorand Turos.

Patronul OTV le cere anchetatorilor, printre altele, citarea acestora la sediul CNA, pentru audierea lor in legatura cu presupusele acuzatii.

Diaconescu mentioneaza, in documentul citat, ca fata de cele petrecute in cauza se constituie, impreuna cu OTV, parte civila, "cu obligarea faptuitorilor la acordarea catre partile vatamate a despagubirilor banesti, constand din prejudiciu material cauzat prin savarsirea infractiunilor, al carui cuantum va fi precizat pana la citirea actului de seziare a instantei de judecata".

Dan Diaconescu precizeaza ca "prin retragerea licentei audiovozuale detinute de catre partea vatamata OTV, au fost vatamate grav relatiile sociale privitoare la asigurarea bunului mers al societatii prin faptul ca membrii Consiliului National al Audiovzualului, faptuitori in cauza, si-au exercitat functia cu nerespectarea normelor legale de procedura, cu nerespectarea unei hotarari judecatoresti executorii, cu rea-credinta sau din grava neglijenta, vatamand interesele legale ale partilor vatamate".

CNA a retras, in sedinta din 22 ianuarie, cu unanimitate de voturi, licenta audiovizuala a televiziunii OTV, fapt care presupune ca postul controlat de Dan Diaconescu nu mai poate emite. Licenta OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasa la propunerea Laurei Georgescu, presedintele CNA, cu unanimitate de voturi.

Licenta OTV - un post aflat in lista televiziunilor "must carry", pe care cablistii trebuie sa le retransmita in mod obligatoriu - a fost retrasa din cauza ca societatea Ocram Televiziune SRL, care detine licenta televiziunii, nu a facut dovada platii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru incalcari ale legislatiei audiovizualului, in anii 2009, 2010, 2011 si 2012.

OTV a primit amenzi in cuantum de 1,17 milioane de lei de la Consiliul National al Audiovizualului, incepand din anul 2009 si pana pe 28 martie 2012, cand televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat in insolventa, si nu a facut la CNA dovada achitarii lor. Amenzile aplicate la CNA merg la bugetul de stat.