Guvernul britanic planuieste sa lanseze o campanie negativa in Romania si Bulgaria prin care sa evidentieze dezavantajele vietii britanicilor pentru a-i determina pe cetatenii celor doua tari sa nu plece in Marea Britanie din 2014, dupa ce vor fi anulare restrictiile de munca impuse romanilor si bulgarilor.

“Este un fel de a zice “stay the f*@% away” intr-un mod politicos-britanic. Nu pot spune ca nu admir ironia cu care se pozitioneaza nationalistii englezi, dar pe de alta parte, cred ca e singura forma politic corecta de a transmite un mesaj profund rasial. De influentat, nu-i va influenta decat pe oamenii de buna credinta, care nu se vor mai simti tocmai bineveniti pe insula si nici linistiti sa spuna ca sunt romani... mai ales intr-un pub ornat cu Union Jack si mandrie nationalista in fiecare pint de bere”, explica Nedelschi.

"Va rugam nu veniti in Marea Britanie. Ploua, joburile sunt putine si prost platite", ar fi mesajul campaniei, a scris la inceputul saptamanii The Guardian in editia online. Acest plan figureaza intre alte optiuni, ca inasprirea accesului imigrantilor din Uniunea Europeana (UE) la servicii publice sau "deportarea" celor care nu gasesc un loc de munca intr-un termen de trei luni, potrivit publicatiei, conform Mediafax.

Parlamentarii conservatori au exercitat presiuni asupra premierului David Cameron pentru a bloca migratia dinspre Romania si Bulgaria dupa anularea restrictiilor impuse celor doua tari la sfarsitul acestui an. Ei doresc o actiune care sa asigure o "relaxare" a limitelor numarului de imigranti din cele doua state UE, cu respectarea legislatiei Uniunii.