In septembrie 2002, starul a intrat cu masina intr-o brutarie din Mumbai si a lovit cinci persoane care dormeau pe strada, una dintre acestea murind.

Pana la decizia de vineri a tribunalului, actorul era judecat sub o acuzatie mai putin grava, aceea de omor prin neglijenta.

Actorul, care neaga acuzatiile si spune ca va face apel, risca o pedeapsa de pana la zece ani de inchisoare, daca va fi gasit vinovat.

Initial, actorul a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpa, dar, in urma unui apel, instanta a decis sa-l puna sub acuzare pentru omor prin neglijenta. Procesul a inceput la o instanta din Bandra, in 2006, si, pentru ca acuzatia nu a fost considerata grava, Khan nu a trebuit sa se prezinte in fata judecatorului. Intre anii 2006 si 2011 au fost audiati mai multi martori, insa, in martie 2011, procuratura a cerut ca actorul sa fie pus sub acuzare din nou pentru ucidere din culpa. Decizia de vineri a instantei indiene este consecinta acelei solicitari.

Citeste si:

Urmatoarea audiere in acest caz a fost stabilita pentru luna martie a acestui an.

Salman Khan este unul dintre cele mai mari staruri de la Bollywood si a jucat in peste 80 de filme cu mare succes la public. El este insa si o vedeta foarte controversata, fiind adesea descris ca "baiatul rau" al Bollywood-ului. Este de asteptat ca acest proces sa ii afecteze cariera, care a cunoscut un avant in ultimii ani.

In 2006, Khan a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru ca a vanat o caprioara dintr-o specie protejata, dar a fost eliberat pe cautiune, dupa ce a petrecut mai putin de o saptamana dupa gratii.