CNA nu iarta: OTV amendat din nou, desi nu mai emite

Postul OTV, care nu mai are licenta audiovizuala din 22 ianuarie, a fost amendat din nou de CNA, cu suma de 50.000 de lei, pentru ca a difuzat spoturi publicitare cu indicatii terapeutice, fapt interzis de legislatia audiovizualului, conform Mediafax.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat mai multe spoturi publicitare pentru produsele Germaniu Organic si Beta steroizi si tratamente naturale brevetate, difuzate pe OTV in perioada 14 - 20 ianuarie.

Membrii CNA au constatat ca difuzarea respectivelor spoturi a incalcat articolul 128 din Codul de reglementare a continutului audiovizual, potrivit caruia "Este interzisa mentionarea in publicitate sau in teleshopping a unor indicatii terapeutice referitoare la boli precum: a) tuberculoza; b) bolile cu transmisie sexuala; c) alte boli infectioase grave; d) cancer si alte boli tumorale; e) insomnia cronica; f) diabet si alte boli metabolice".

Christian Mititelu, membru al CNA, a spus ca acest caz justifica afirmatia ca "televiziunea prosteste oamenii in Romania, inclusiv in domeniul sanatatii". "Aceasta televiziune (OTV, n.r.) avea un cantaret care facea recomandari medicale noaptea", a spus Mititelu.

El a facut referire la interpretul de muzica populara Marin Cornea. Cornea are si propria televiziune - Inedit TV -, la care este asociat majoritar (95%), alaturi de Anghel Stefana (5%).

Mititelu a propus aplicarea unei amenzi de 5.000 de lei postului OTV, pentru incalcarea articolului 128. Propunerea nu a intrunit insa numarul minim necesar de voturi (sase) pentru a putea fi aplicata.

Narcisa Iorga, membru al CNA, a votat impotriva aplicarii acestei sanctiuni. "Este foarte tarziu cand CNA intervine pe abateri de acest gen difuzate la OTV de la infiintarea OTV", a spus Narcisa Iorga.

In schimb, Monica Gubernat, un alt membru al CNA, a spus ca "mai bine mai tarziu decat niciodata". Ea a propus aplicarea unei amenzi de 50.000 de lei in acest caz. Propunerea a fost aplicata cu sase voturi "pentru" (Florin Gabrea, Lorand Turos, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Christian Mititelu si Rasvan Popescu) si doua voturi "impotriva" (Narcisa Iorga si Viorel-Vasile Buda).

Emisia OTV a fost intrerupta pe 22 ianuarie, in jurul orei 18.40, dupa ce Consiliul National al Audiovizualului a retras, in sedinta din aceeasi zi, cu unanimitate de voturi, licenta audiovizuala a televiziunii care il are ca asociat principal pe Dan Diaconescu. Licenta OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasa la propunerea Laurei Georgescu, presedintele CNA, cu unanimitate de voturi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri