De asemenea, alte companii pentru care Pistorius a facut reclama, precum Nike si Oakley, si-au retras produsele asociate cu imaginea acestuia.

Compania Thierry Mugler a anuntat retragerea completa si imediata a tuturor produselor sale cu care este asociat Pistorius, inclusiv parfumul A*men Pure Shot, care a fost lansat in editie speciala pentru a marca Jocurile Paralimpice de la Londra 2012. Astfel, au fost retrase toate produsele asociate imaginii atletului, dar si toate referirile la acest sportiv de pe site-ul oficial Thierry Mugler.

"Din respect si compasiune pentru familiile afectate de aceasta tragedie, Thierry Mugler Parfums a eliminat toate campaniile ce il includ pe Oscar Pistorius", a declarat un purtator de cuvant al companiei.

A Men Pure Shot era descris intr-un material promotional drept "o aroma curajoasa... ilustrata de carismaticul Oscar Pistorius, ales sa fie imaginea parfumului pentru parcursul sau unic si pentru excelenta si reusita pe care le simbolizeaza".

Citeste si:

In Africa de Sud, parchetul l-a acuzat pe campionul paralimpic Oscar Pistorius ca a ucis-o cu premeditare pe prietena sa, fotomodelul Reeva Steenkamp, in timp ce avocatul apararii a sustinut, marti, in fata judecatorului, ca sportivul a impuscat-o pe femeie din greseala.

Atletul Oscar Pistorius a fost inculpat pentru uciderea prietenei sale, dupa ce a impuscat-o mortal pe aceasta, in noaptea de miercuri spre joi. Femeia ucisa in locuinta atletului este Reeva Steenkamp, in varsta de 30 de ani, un fost fotomodel sud-african si prezentatoare TV, care a aparut pe coperta revistei FHM si a fost imaginea cosmeticelor Avon in Africa de Sud. Politia a precizat ca victima a fost atinsa la cap si la brat de gloante si a decedat pe loc. In locuinta sportivului a fost gasita arma crimei, un pistol cu calibrul 9 mm, inregistrat pe numele lui Pistorius.

Oscar Pistorius a intrat in istoria atletismului mondial la JO de la Londra, cand a devenit primul alergator cu ambele picioare amputate care a concurat in competitiile olimpice rezervate sportivilor fara dizabilitati.

El a ajuns in semifinalele probei de 400 de metri. La cateva zile dupa JO de la Londra, Pistorius si-a pastrat titlul la Jocurile Paralimpice in aceeasi proba. La Beijing, el a fost triplul campion la 100, 200 si 400 de metri. In palamaresul sau, figureaza sase tiluri de campion la Jocurile Paralimpice, o medalie de argint si una de bronz.

Sursa foto: http://www.oscarpistorius.com/