Aceasta a fost cea mai buna audienta inregistrata de gala Oscar in ultimii trei ani, desi prestatia prezentatorului principal al evenimentului, Seth MacFarlane, a fost destul de criticata.

Potrivit datelor furnizate de compania Nielsen, 40,3 milioane de telespectatori au urmarit gala pe postul de televiziune ABC, care a difuzat live evenimentul. Audienta inregistrata anul acesta a fost cu 3% mai mare ca in 2012.

In comparatie cu anul trecut, show-ul a inregistrat o crestere cu 11% in randul publicului comercial (cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani) si cu 34% in randul publicului masculin cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani.

Anul trecut, cand Billy Crystal a indeplinit sarcina de prezentator principal al galei Oscar, pentru a noua oara in cariera sa, 39,3 milioane de telespectatori au urmarit emisiunea.

Seth MacFarlane ar putea intra insa in istorie ca cel mai prost prezentator al unei gale Oscar, dupa o noapte de glume catalogate drept lipsite de gust, despre gay, evrei si nuditate feminina.

Astfel, publicatia Rolling Stone a scris ca alegerea lui Seth MacFarlane a fost una nefericita si, totodata, una dintre cele mai proaste idei, gala premiilor Oscar fiind transformata "intr-un show de varieteu in stilul MacFarlane".

De asemenea, Liga Antidefaimare, care militeaza impotriva antisemitismului, a spus ca este "trist si crud" ca gala a folosit "stereotipuri anti-evrei pentru a face glume".

MacFarlane, in varsta de 39 de ani, nu s-a descurcat mai bine nici pe Facebook, Twitter si bloguri, unde doar 13% dintre utilizatori au spus despre el ca a fost "cea mai buna gazda" a galei Oscar, potrivit companiei de cercetare de piata Fizziology. Insa 7% dintre utilizatori au spus despre MacFarlane ca a fost "cel mai sexy prezentator", potrivit Fizziology.

Multi critici au fost de parere ca gala, care a durat trei ore si jumatate, a fost prea "muzicala".

"MacFarlane nu a distrus show-ul. Dar show-ul aproape a distrus gala Oscar", a scris The New York Times, in timp ce Los Angeles TV a spus ca gala a fost "lunga si searbada". Washington Post a scris ca MacFarlane si-a indeplinit "doar pe jumatate" sarcina de gazda a unui show "realizat doar pe jumatate".

Thrillerul "Argo", de Ben Affleck, a primit Oscarul pentru cel mai bun film, in timp ce drama "Life of Pi", de Ang Lee, a condus in topul castigatorilor, cu patru trofee, inclusiv pentru cea mai buna regie, la cea de-a 85-a gala a premiilor acordate de Academia de film americana, care a avut loc duminica, la Dolby Theatre din Los Angeles.