Cezar va reprezenta Romania la Eurovision 2013

Cezar va reprezenta Romania la Eurovision Song Contest de la Malmo din Suedia, cu piesa "It's my life", compusa de Cristian Faur, castigatoare a finalei selectiei nationale Eurovision, care s-a desfasurat sambata seara, la TVR.

I se mai spune CEZAR-THE VOICE! (asa l-au denumit fanii datorita timbrul lui special, inconfundabil). Nascut in Romania, intr-o familie de muzicieni, a inceput de mic pianul, la varsta de 6 ani.S-a remarcat prin talentul sau muzical,terminand cu brio liceul de muzica CARMEN SYLVA din Ploiesti.

Potrivit TVR, la 20 ani si-a descoperit VOCEA, cu acest timbru unic si special, la Milano, a terminat cu nota maxima sectia canto clasic la Conservatorul G.Verdi, una dintre cele mai importante scoli de muzica din lume.

A castigat peste 10 premii internationale la cele mai importante concursuri internationale de canto de la: Barcelona, Dresda, Milano, Monaco, San Marino.

Are o cariera de peste 10 ani in lumea operei internationale, cu spectacole in cele mai importante sali si teatre din lume.
Cezar a decis in decembrie 2012 sa abordeze genul pop opera imbinand genul opera cu cel pop opera pe aceeasi scena intr-un concept inovativ si original pe plan mondial.

Eurovision este, potrivit Mediafax, cea mai importanta competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa -, care se desfasoara in fiecare an, incepand din 1956.

European Broadcasting Union este o asociatie cu sediul central la Geneva, cunoscuta in special pentru organizarea competitiei Eurovision. EBU reuneste in prezent 74 de televiziuni din 56 de tari din Europa, Africa de Nord si Orientul Mijlociu. Din EBU face parte si Televiziunea Romana.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi -Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006).

Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de MihaiTraistariu.

Trupa Mandinga, reprezentanta Romaniei la Eurovision 2012, s-a clasat pe locul al 12-lea in finala concursului, unde a concurat cu piesa "Zaleilah".

Eurovision este transmis in Europa, Australia, Canada, Egipt, Asia si Statele Unite. Anul trecut, finala a avut o audienta record de aproximativ 70 de milioane de telespectatori, iar numarul celor care au urmarit atat finala, cat si semifinalele a fost de aproximativ 114,5 milioane, potrivit EBU.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri