Liga Profesionista de Fotbal a solicitat Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) inregistrarea marcilor LPF TV si LIGA 1 TV, facand astfel primul pas oficial pentru lansarea propriilor televiziuni.

Cererea de inregistrare a marcilor LPF TV si LIGA 1 TV a fost depusa la OSIM in data de 14 martie 2013. Pentru ambele marci, Liga a solicitat inregistrarea in clasele "Educatie; instruire; divertisment; activitati sportive si culturale", "Telecomunicatii" si "Publicitate; conducerea si administrarea afacerilor; lucrari de birou".

Dumitru Dragomir, presedintele LPF, a confirmat intentia de lansare a televiziunilor LPF si LIGA 1 TV. "Eu fac propunerile, dar hotaraste Adunarea Generala, care cred ca va fi in iunie-iulie", a spus Dragomir.

El a mai spus ca Adunarea Generala va decide daca va exista o singura televiziune, pentru care se va alege una din cele doua denumiri LPF TV si Liga 1 TV, sau daca vor exista doua televiziuni cu aceste denumiri.

Totodata, Dumitru Dragomir a precizat ca la proiectul lansarii propriilor televiziuni lucreaza de la inceputul acestui an doua echipe, una din tara si una din strainatate, urmand sa fie depuse solicitari in acest sens la Consiliul National al Audiovizualului (CNA), institutia care emite licentele audiovizuale pentru ca un post TV sa poata emite.

"Urmeaza sa depunem si la CNA. Facem actele deocamdata. Suntem in faza incipienta a discutiei, cautam solutii si umblam prin lume sa vedem cum are Franta, cum are Italia, cum are Germania, cum are Austria, cum au tarile din jurul nostru", a explicat Dragomir.

Intrebat daca Liga Profesionista de Fotbal are ca partener un operator de cablu pentru lansarea televiziunilor, Dumitru Dragomir a spus ca Liga va discuta cu cablistii. "Sa vedem daca sunt interesati proprietarii de cablu. Daca sunt interesati, atunci intram intr-un parteneriat cu ei", a mai spus presedintele LPF.

Pe de alta parte, Dumitru Dragomir a spus ca televiziunile Ligii Profesioniste de Fotbal nu vor transmite numai meciuri de fotbal.

"Eu eu am planul meu sa rezolv cu Federatia sa luam si Cupa Romaniei, sa luam si Divizia B, sa luam tot, sa facem un contract si cu Federatia Romana de Handbal. Suntem in discutii avansate pentru sporturile de echipa. Vom avea si fotbal si filme artistice si show-uri pe teme sportive. Plus lupte K1, toate felurile de lupte", a spus Dumitru Dragomir.

El a precizat ca, daca Adunarea Generala a LPF ii va accepta propunerile, televiziunile LPF vor emite de la inceputul anului 2014.

De asemenea, Dumitru Dragomir a spus ca televiziunile pot sa fie lansate inaintea organizarii unei noi licitatii pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I. Dragomir a precizat ca Adunarea Generala va decide cand va fi organizata licitatia pentru meciurile din Liga I incepand cu sezonul competitional 2014/2015.

Dumitru Dragomir a anuntat inca din anul 2011 intentia Ligii Profesioniste de Fotbal de a lansa propriile televiziuni, in contextul in care drepturile de difuzare TV pentru mai multe pachete cu meciuri din Liga I nu au fost vandute initial la licitatia organizata la momentul respectiv de LPF.

Astfel, pe 3 mai 2011, Dumitru Dragomir a declarat, intr-o conferinta de presa, ca Liga Profesionista de Fotbal ar putea castiga cu o televiziune proprie, difuzata in format "pay per view" (cu plata, n.r.), circa 170 de milioane de euro din 170 de meciuri transmise.

El a mai spus atunci ca LPF va avea o platforma functionala cu unul sau doua posturi TV, aceasta urmand sa fie construita din banii obtinuti din drepturile TV, dar si din imprumuturi bancare, iar sediul ar putea fi in parcarea actualei cladiri a Ligii din Cotroceni. Tot atunci, Dragomir a spus ca societatile de cablu si DTH vor fi de acord sa retransmita postul sau posturile Ligii Profesioniste de Fotbal pentru ca vor primi bani pentru a furniza acest serviciu.

La licitatia din 4 aprilie 2011, la care au participat societatile SC Antena TV Group SA, SC RCS&RDS SA si SC Romtelecom SA, numai trei pachete au fost adjudecate dintre cele noua. Liga a scos la licitatie cesiunea drepturilor de televiziune (audiovizuale) prin orice mijloc tehnic a imaginilor in miscare, insotite sau nu de sunet, din cadrul meciurilor de fotbal ale competitiei Liga I "PARTENER" in sezoanele competitionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, partidele fiind impartite in noua pachete. Astfel, RCS&RDS a castigat primul pachet de meciuri, Romtelecom, pe cel de-al doilea, iar Antena 1, pe ce de-al optulea, pentru celelalte pachete nelicitand nimeni.

RDS&RCS si Romtelecom au licitat pentru pachetul numarul 1, prima castigand la al doilea pas cu suma de 13.200.000 de euro plus TVA (pret de plecare 12.900.000 de euro plus TVA).

Cel de-al doilea pachet a fost adjudecat de Romtelecom, singura care a licitat, cu suma de pornire de 12.900.000 de euro plus TVA.

Pachetul numarul opt a fost adjudecat de Antena 1, cu suma de 10.500.000 de euro plus TVA.

Ulterior, conducatorii de cluburi au hotarat ca pachetul numarul 9 de meciuri din Liga I sa fie incredintat TVR pentru suma de noua milioane de euro fara TVA.