Redford, considerat unul dintre "veteranii" de la Hollywood, va debuta in acest gen cinematografic in rolul unui agent guvernamental cu superputeri.

Pentru distributia acestui film, care se va numi "Captain America: Winter Soldier", sunt deja confirmate nume precum Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson si Chris Evans.

Filmarile vor incepe pe 13 mai, urmand ca premiera filmului sa aiba loc in 2014.

Citeste si:

Robert Redford este unul dintre cei mai mari actori ai anilor '60 - '70, iar unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale este cel din "Butch Cassidy si Sundance Kid", film in care a jucat alaturi de Paul Newman. Robert Redford a jucat in peste 30 de filme, printre care se numara clasicele "Cacialmaua" (1973), "Marele Gatsby" (1974), "Cele trei zile ale condorului" (1975), "Toti oamenii presedintelui" (1976), "Departe de Africa" (1985).

Incepand cu anii 1980, Robert Redford a trecut de multe ori in spatele camerei de filmat, fiind in prezent un regizor foarte apreciat. In 1981, lungmetrajul "Oameni obisnuiti" i-a adus doua premii Oscar, inclusiv pentru regie.

O buna parte din activitatea actorului-regizor este dedicata Institutului Sundance, infiintat in 1981, ce are ca scop sprijinirea si dezvoltarea scenaristilor si regizorilor in afirmare, care dovedesc potential. Acelasi institut organizeaza, anual, un festival omonim dedicat cinematografiei independente, in statul american Utah.

Sursa foto: http://www.facebook.com/RobertRedfordToday