Emil Boc a declarat, intr-o conferinta de presa, ca miercuri s-a finalizat licitatia pentru constructia Centrului Regional de Excelenta pentru Industrii Creative si IT din zona Lomb, care "va dinamiza mediul de afaceri clujean si va raspunde nevoilor de dezvoltare inclusiv in domeniul cinematografiei".

"Cluj-Napoca va deveni un oras important din punct de vedere cinematografic, nu numai prin festivalurile de film TIFF si Comedy, ci si prin posibilitatea de productie cinematografica. Vor fi spatii pentru productia de film si, daca lucrurile vor merge bine, intr-un viitor pe termen mediu, pe dealurile Lombului ne putem gandi si la un Hollywood de Cluj sau Buftea de Cluj. Proiectul are o valoare de circa 10 milioane de euro", a spus Boc.

Potrivit acestuia, in urma licitatiei organizata de Primarie, a fost declarata castigatoare asocierea dintre firmele Valve International cu RDV Construct, White Star International si Team Net Engineering, care a avut pretul cel mai scazut.

Citeste si:

"Pretul initial de licitatie a fost estimat la 52 de milioane de lei, iar licitatia a fost adjudecata cu 42 de milioane de lei", a afirmat Boc.

Durata de executie a Centrului Regional de Excelenta pentru Industrii Creative si IT este de 24 de luni.