Doi romani sunt cercetati pentru furtul unui tablou de Marc Chagall, in 2002, de pe un iaht american ancorat in Italia, au anuntat reprezentantii structurii pentru protejarea patrimoniului cultural din cadrul politiei din Torino, scrie Mediafax.

Tabloul intitulat "Le Nu au Bouquet", estimat la peste un milion de euro, se afla la un colectionar din Torino, care il cumparase cu buna-credinta.

Trei persoane, dintre care doi romani in varsta de 39 de ani, respectiv 41 de ani, care lucrau la acea vreme pe iaht, si proprietarul unei galerii de arta din Bologna, sunt cercetate pentru furt si tainuire de bunuri furate, potrivit agentiilor de presa italiene.

Tabloul fusese cumparat in 1998, de la o galerie din New York, de un american bogat care dorea sa il expuna pe iahtul sau. Intre februarie 2002 si ianuarie 2003, iahtul a ramas ancorat in portul Savona din vestul Italiei pentru a fi reconditionat.

La moartea proprietarului, fiul sau a mers in Italia pentru a recupera iahtul si pentru a supune tabloul unei expertize. Acel expert i-a dezvaluit faptul ca tabloul de pe iaht era o copie, iar originalul fusese furat.

In 2012, carabinierii italieni au dat de urma tabloului in cadrul unei anchete privind traficul cu opere de arta furate si ascunse de o galerie din Bologna.

Hotii au reusit sa obtina un certificat de autentificare pentru tablou, eliberat de Fundatia Chagall, prin intermediul unui colectionar din Bergamo care nu era la curent cu acel furt.

Sursa foto: http://www.teinteresa.es

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Pe prima pagină a New York Times, numele celor care au murit din cauza Covid-19
Setari Cookie-uri