Un volum de psalmi datand din 1640, despre care specialistii spun ca este prima carte tiparita in America, va fi scoasa la licitatie la New York, pe 26 noiembrie, fiind evaluata la 30 de milioane de dolari, scrie Mediafax.
Aceasta este pentru prima data din 1947 cand "The Bay Psalm Book" este scoasa la licitatie. In acel an, volumul tiparit in statul Massachusetts - una dintre cele 11 copii ramase ale versiunii traduse in 1640 a "Cartii psalmilor" - a fost vanduta la un pret record de 151.000 de dolari, echivalentul din prezent al sumei de 1,56 milioane de dolari.

Cartea "Birds of America", al lui John James Audubon, adjudecata, in decembrie 2010, pentru 11,5 milioane de dolari, detine in prezent recordul pentru cel mai scump volum tiparit vandut la licitatie.

"The Bay Psalm Book" a fost scrisa de niste pelerini cu 20 de ani inainte ca acestia sa se stabileasca intr-o colonie din Plymouth, Massachusetts. Colonistii John Cotton, Richard Mather si John Eliot, care au scris cartea, si-au dorit o versiune a "Cartii psalmilor" mai apropiata de originalul in ebraica decat cea pe care o adusesesa cu ei din Anglia.

Reprezentantii casei Sotheby's, unde va avea loc licitatia, spun ca acest volum este o "raritate mitica". "Cu acest volum, Noua Anglie (o regiune a SUA, n.r.) si-a declarat independenta fata de Biserica Anglicana", au spus acestia.

Editia tiparita in 1640 - care a inclus 1.700 de exemplare - este cea mai veche in America, fiind adoptata de congregatiile din zona Massachusetts.

Cartea scoasa la licitatie in noiembrie apartine unei biserici din Boston, care detine doua copii din aceasta editie.

Sursa foto: http://www.sothebys.com/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri