Fostul presedinte al clubului de fotbal Dinamo, omul de afaceri Dragos Savulescu, este noul proprietar al studiourilor de film Kentauros, din comuna Stefanesti (Ilfov), achizitia acestora fiind una dintre cele mai importante tranzactii din industria cinematografica locala din ultimii ani.

"Studiourile Kentauros sunt extrem de importante pentru ca ofera posibilitatea propriei productii cinematografice si reprezinta un interes major pentru casele de productii internationale", a precizat Savulescu.

Omul de afaceri este interesat de doi ani de industria cinematografica romaneasca.

“Achizitia studiourilor de film reprezinta o miscare esentiala pentru viitoarele planuri ale acestuia (n.red. a lui Dragos Savulescu)”, mai scrie in comunicatul de presa in care a fost anuntata tranzactia.

Kentauros Media, compania care detine studiourile, a avut o cifra de afaceri de circa 435.000 de euro si pierderi de 15.000 de euro in 2011, conform celor mai recente date de la Ministerul de Finante.

Cel mai important jucator pe piata locala de studiuri de cinema este MediaPro Studios de la Buftea, compania fiind detinuta din 2009 de americanii de la Central European Media Enterprises (CME), grup care controleaza printre altele si postul de televiziune Pro TV.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Primul festival de muzică din România anulat din cauza COVID-19: AWAKE 2020
Setari Cookie-uri