Prezent, vineri, la Ploiesti, ambasadorul Frantei la Bucuresti, Philippe Gustin, a afirmat, raspunzand unei intrebari, ca il cunoaste personal pe Cristian Mungiu, care este foarte apreciat si in Romania si in Franta si ca, in opinia sa, parodierea regizorului roman intr-o emisiune franceza este "deplasata".

"Se intampla sa-l cunosc personal pe Cristian Mungiu, pe care-l apreciez enorm. Este un regizor foarte talentat, recunoscut in Romania, recunoscut in Franta si recunoscut de Festivalul de la Cannes. Consider ca asimilarea lui cu un cersetor este complet deplasata si, dincolo de aceasta luare de pozitie deplasata, cred ca trebuie sa fim constienti si sa lucram pentru o mai buna imagine a Romaniei in Franta. Acesta este unul dintre lucrurile pe care incerc sa le fac in fiecare zi", a afirmat Philippe Gustin.

In cadrul emisiunii "Les Guignols de l'Info", regizorul Cristian Mungiu ii cere lui Steven Spielberg o camera de filmat, spunand ca nu are bani sa o cumpere. In plus, marioneta care il reprezinta pe Mungiu spune ca tatal sau este in inchisoare, mama lui este bolnava si el trebuie sa aiba grija de un bebelus.

Citeste si:
"Les Guignols de l'Info", denumita uneori doar "Les Guignols", este o emisiune de televiziune franceza de satira, cu marionete, difuzata incepand din 29 august 1988 pe postul Canal+. Parodie a unui buletin de stiri de televiziune, aceasta emisiune reprezinta o caricatura a lumii politice, a actualitatilor din mass-media, a celebritatilor, a societatii franceze in special si a lumii intregi in general.

Joi, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis sa sesizeze - la propunerea presedintelui CNA, Laura Georgescu - Conseil supérieur de l'audiovisuel (CSA) din Franta cu privire la emisiunea difuzata de Canal+, unii membri ai Consiliului nefiind insa de acord cu acest demers.

Ulterior, Cristian Mungiu a declarat despre parodierea sa in emisiunea franceza "Les Guignols de l'Info", ca nu este cazul ca oamenii sa considere ca francezii detesta in general romanii, ci ca realizatorii TV s-au folosit de "stereotipuri ce nu pot fi anulate cu drepturi la replica".

Sursa foto: http://www.canalplus.fr/c-divertissement/pid1784-c-les-guignols.html?vid=867698