Pro TV a raportat pierderi de 25,6 milioane de euro pentru 2012

Pro TV S.A, compania care controleaza Pro TV, cel mai urmarit canal de televiziune din Romania, a raportat anul trecut pierderi nete de 25,6 milioane de euro, fata de pierderi de 7,5 milioane de euro in 2011, ca urmare a scaderii continue a pietei locale de publicitate, arata datele Ministerului de Finante.

De asemenea, cifra de afaceri a companiei a fost de 106,9 milioane de euro, mai putin cu 10,1 milioane de euro comparativ cu 2011.Totodata, compania a ajuns in 2012 la 491 de angajati, fata de 550 in urma cu doi ani.

Daca, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finante, compania are pierderi nete, conform raportului financiar al Central European Media Enterprises (CME- grupul american care detine Pro TV), compania a avut anul trecut un profit operational (OIBDA) de 10,1 milioane de dolari (7,87 mil. euro), comparativ cu 25,9 milioane de dolari (18,6 mil. euro) in urma cu doi ani.

“Performanta noastra din 2012 a reflectat conditiile grele de pe piata. Aceasta perioada provocatoare cere actiuni clare: cresterea preturilor la publicitate si a taxelor pentru cablu. Cu o pozitie puternica de lider pe toate pietele in care operam, cu nicio datorie pana in noiembrie 2015 si cu sustinerea actionarilor majoritari, ne uitam cu incredere la 2013, ca putem construi pe punctele noastre forte si ne putem mari veniturile. Avem de gand sa ne restructuram modelul operational, sa ne reducem costurile si sa ne imbunatatim structura de capital si lichiditate”, declara la inceputul acestui an despre rezultatele pe 2012 Adrian Sarbu, presedinte si CEO al CME.

Compania Pro TV detine licenta pentru posturile de televiziune Pro TV, Pro TV International, Acasa TV, Acasa Gold, Pro Cinema, Sport.ro, MTV Romania si Pro TV Chisinau.

In afara de Romania, americanii de la CME mai au operatiuni audio-video si in Cehia, Croatia, Bulgaria, Slovacia si Slovenia.

Grupul este listat la New York, pe piata Nasdaq si pe bursa de la Praga.

Sursa foto: www.stirileprotv.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri