Reprezentantii Primariei si ai Asociatiei Turistice Sighisoara, care organizeaza Festivalul "Sighisoara Medievala", au anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca editia a XXI-a a manifestarii ii este dedicata lui Vlad Tepes ca un "Caveler al Dreptatii".

In stabilirea temei festivalului s-a pornit de la ideea ca Vlad Dracul, domnitor al Tarii Romanesti (1436-1442 si 1443-1447), s-a stabilit la Sighisoara intre anii 1431-1435. In Cetatea Sighisoarei s-a nascut, in 1431, cel de-al doilea fiu al sau, Vlad Tepes, numit si Vlad Draculea si cunoscut, ulterior, datorita romanului lui Bram Stoker, drept "contele Dracula".

Primarul municipiului Sighisoara, Dorin Danesan, a afirmat ca bugetul editiei din acest an depasete 340.000 de lei, din care 210.000 de lei este contributia municipalitatii, restul banilor fiind asigurati de Asociatia Turistica Sighisoara.

Citeste si:

"Festivalul este un eveniment deosebit de important pentru municipiul Sighisoara. Am incercat, de-a lungul timpului, mai multe teme, dar in ultimii ani ne-am axat pe medieval si bucuria mea este ca am reusit sa aducem festivalul acolo unde ne-am dorit", a spus primarul.

La randul sau, presedintele Asociatiei Turistice Sighisoara, Sorin Ratiu, a spus ca la eveniment vor participa 216 artisti, reprezentand ordine cavaleresti, actori, trupe de dans si muzica medievale.

Festivalul va fi transmis in direct pe internet, pe site-ul sighisoaramedievala.ro, a aratat regizorul festivalului, Liviu Pancu.