Editia din acest an a Festivalului "Sighisoara Medievala", care va avea loc intre 26 si 28 iulie si care ii este dedicata lui Vlad Tepes, are un buget de peste 340.000 de lei, cea mai mare parte a banilor fiind asigurata de municipalitate, transmite Mediafax.

Reprezentantii Primariei si ai Asociatiei Turistice Sighisoara, care organizeaza Festivalul "Sighisoara Medievala", au anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca editia a XXI-a a manifestarii ii este dedicata lui Vlad Tepes ca un "Caveler al Dreptatii".

In stabilirea temei festivalului s-a pornit de la ideea ca Vlad Dracul, domnitor al Tarii Romanesti (1436-1442 si 1443-1447), s-a stabilit la Sighisoara intre anii 1431-1435. In Cetatea Sighisoarei s-a nascut, in 1431, cel de-al doilea fiu al sau, Vlad Tepes, numit si Vlad Draculea si cunoscut, ulterior, datorita romanului lui Bram Stoker, drept "contele Dracula".

Primarul municipiului Sighisoara, Dorin Danesan, a afirmat ca bugetul editiei din acest an depasete 340.000 de lei, din care 210.000 de lei este contributia municipalitatii, restul banilor fiind asigurati de Asociatia Turistica Sighisoara.

"Festivalul este un eveniment deosebit de important pentru municipiul Sighisoara. Am incercat, de-a lungul timpului, mai multe teme, dar in ultimii ani ne-am axat pe medieval si bucuria mea este ca am reusit sa aducem festivalul acolo unde ne-am dorit", a spus primarul.

La randul sau, presedintele Asociatiei Turistice Sighisoara, Sorin Ratiu, a spus ca la eveniment vor participa 216 artisti, reprezentand ordine cavaleresti, actori, trupe de dans si muzica medievale.

Festivalul va fi transmis in direct pe internet, pe site-ul sighisoaramedievala.ro, a aratat regizorul festivalului, Liviu Pancu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum ne promoveaza americanii Castelul Huniazilor