Astfel, potrivit sursei citate, decizia oficialilor chinezi se inscrie in incercarile oficialilor din aceasta tara de a diminua entuziasmul populatiei pentru animatiile de import.

Un purtator de cuvant al studiourilor Universal a confirmat faptul ca filmul nu va putea fi lansat in China continentala. In mod similar, primul film din aceasta franciza, lansat in 2010, nu a primit acordul pentru a fi difuzat in China.

"Sunt un mic ticalos 2/ Despicable Me 2", lansat cu mare succes in Hong Kong, unde a incasat deja 3,2 milioane de dolari din vanzarile de bilete, este unul dintre cele mai asteptate filme in China continentala.
Anuntul a reprezentat o surpriza, avand in vedere ca presa chineza a difuzat informatii regulat despre aceasta pelicula.

Marti, Beijing Youth Daily, publicatia Ligii Tineretului Comunist, a publicat un articol in care remarca succesul pe care filmul l-a avut in Statele Unite ale Americii, afirmand, totodata, ca exista "sperante" ca lungmetrajul sa fie lansat si in China.

Citeste si:

In cazul in care decizia oficialillor va ramane neschimbata, "Sunt un mic ticalos 2/ Despicable Me 2" va deveni cel mai recent film de animatie de la Hollywood care nu a putut fi lansat in China.

Scenariul filmului "Sunt un mic ticalos 2/ Despicable Me 2" este semnat de Cinco Paul si Ken Daurio, iar regia - de Chris Renaud si Pierre Coffin.

Universal Pictures si Illumination Entertainment au incantat publicul din intreaga lume, in 2010, cu blockbuster-ul "Sunt un mic ticalos/ Despicable Me", care a vandut bilete in valoare de peste 540 de milioane de dolari, devenind, astfel, al zecelea film de animatie din istoria SUA prin prisma incasarilor.