Televiziunile operate de compania Chello Central Europe vor fi reprezentate in Romania de societatea Tematic Cable SRL, in conditiile in care biroul din Bucuresti ale Chello urmeaza sa fie inchis pe 30 septembrie, transmite Mediafax.
Potrivit unui comunicat, de la 1 august, Tematic Cable SRL este agentul responsabil pentru activitatile Chello Central Europe in Romania.
Compania Chello Central Europe a decis recent sa isi restructureze activitatile din Romania si sa desemneze un agent local responsabil pentru serviciile de vanzari si marketing in tara. Biroul Chello Central Europe din Bucuresti va functiona pana la 30 septembrie, "in vederea asigurarii unui transfer ordonat si eficient al operatiunilor".
Astfel, Tematic Cable va fi responsabil de cele sapte televiziuni ale Chello Central Europe (Minimax, Megamax, TVPaprika, FilmCafe, MGM, Sport1, SportM), de cele sase televiziuni detinute exclusiv, in parteneriat si administrate de Chello Zone (Extreme Sports, Jim Jam, Outdoor, CBS Reality, Fine Living, Food Network) si de alte 17 televiziuni reprezentate de Chello (Animax, Bloomberg, CCTV News, Hustler TV, Blue Hustler, Daring! TV, Ginx, Da Vinci Learning, Da Vinci University, Trace Sports, Trace Urban, Trace Tropical, Shorts TV, Music Choice, Concert TV, Karaoke, Mediaset).
"Suntem incantati ca, pe langa AETN si Viacom, ne putem extinde portofoliul clientilor internationali cu Chello Central Europe. Cu canalele Chello Central Europe putem oferi cel mai mare portofoliu de canale tematice din Romania", a declarat Radu Morar, CEO Tematic Cable SRL.
La randul sau, Balázs Hajós, Director Affiliate Sales in cadrul Chello Central Europe, spune: "Chello Central Europe a facut demersuri importante in ultimii patru ani in directia optimizarii si eficientizarii operatiunilor sale. Am lansat si rebranduit canale TV proprii, am semnat parteneriate cu clienti noi si vom continua sa ne extindem in Romania. Cred cu tarie ca Tematic Cable va fi partenerul potrivit care sa atinga aceste obiective, deoarece strategia sa, determinarea si pasiunea ne dau incredere ca ne vor ajuta in imbunatatirea operatiunilor si serviciilor noastre".
Tematic Cable SRL este o societate specializata pe piata est-europeana, avand ca domeniu principal de activitate distribuirea regionala a televiziunilor proprii si a canalelor partenerilor Tematic.
In Romania, Tematic Cable detine licentele audiovizuale ale televiziunilor Pescuit si Vanatoare TV (PV TV), PV TV HD, MusicMix, Nota TV, Szekely TV si o licenta pentru un post de radio (Radio Jazz), conform site-ului Consiliului National al Audiovizualului. Totodata, potrivit site-ului propriu, Tematic Cable distribuie in regiune 55 de televiziuni.
In 2012, Tematic Cable a avut o cifra de afaceri neta de 13.661.700 de lei si o pierdere neta de 1.079.102, potrivit informatiilor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. In 2011, Tematic Cable a avut un profit de 973.783 lei, la o cifra de afaceri de 10.682.109 lei.
Numarul mediu de salariati al Tematic Cable este 24, intre care se numara si Andrea Cosma, care a ocupat functia de Marketing Manager la Chello Central Europe si care in prezent se ocupa de operatiunile de marketing ale Tematic.
Compania Chello Central Europe a anuntat, la inceputul lunii iulie, printr-un comunicat, ca isi restructureaza operatiunile din Romania, birourile sale din Bucuresti urmand sa fie inchise incepand din 30 septembrie.
Surse au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, ca in biroul de la Bucuresti al Chello Central Europe lucreaza 12 persoane. Ultima zi de lucru a acestora pentru Chello Central Europe va fi 31 iulie. De la 1 august si pana la 30 septembrie va mai ramane angajata Anda Manza, Country Manager al Chello Central Europe in Romania, care se va ocupa de aspectele de business ale companiei.
Anuntul inchiderii operatiunilor din Bucuresti ale Chello Central Europe a fost unul brusc pentru angajati, acestia fiind informati ca biroul se inchide "din ratiuni financiare".
Chello Central Europe face parte din Chellomedia, divizia de continut a Liberty Global plc. Biroul de la Bucuresti al companiei a fost condus de Anda Manza, care a fost numita in functia de Country Manager al Chello Central Europe Romania in 2011, in locul lui Dorian Ciubuc.
Operatiunile in Romania ale Chello Central Europe au fost desfasurate prin intermediul societatii Chello Networks SRL, care in 2012 a avut o cifra de afaceri neta de 5.537.281 de lei si o pierdere neta de 44.565 de lei, potrivit informatiilor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. In 2011, societatea a intregistrat un profit de 62.807 de lei, la o cifra de afaceri de 3.497.573 lei.
Pe de alta parte, presa internationala a anuntat, in luna mai, ca grupul american de telecomunicatii Liberty Global Inc. si-a scos la vanzare divizia de continut - Chellomedia -, care opereaza mai multe televiziuni, inclusiv in Romania. Aceasta tranzactie ar putea aduce Liberty Global o suma estimata la 800 de milioane de dolari - 1 miliard de dolari, potrivit unor surse apropiate companiei, citate la momentul respectiv de The Wall Street Journal si de Broadband TV News.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri