Starul francez a dezvaluit, intr-un interviu pentru AFP, ca nu fuge de fiscul din aceasta tara, ci "de modul in care Guvernul foloseste banii pe care ii incaseaza".

In noul sau proiect cinematografic, care are un buget de productie de 18 milioane de dolari, regizat de Frédéric Auburtin, al carui titlu nu este deocamdata cunoscut, celebrul actor francez il interpreteaza pe Jules Rimet, creatorul Cupei Mondiale la fotbal si fondator in 1897 a Red Star, un legendar club de fotbal din Saint-Ouen (o periferie a Parisului).

"Este prima oara cand filmez din nou la Paris. Am refuzat toate filmele franceze pentru ca oamenii nu puteau sa inteleaga. Sunt cetatean rus si rezident belgian. Locuiesc in Rusia, unde am petrecut trei luni si jumatate. Am cateva firme in tara in care traiesc, pentru ca acolo este mai avantajos", a declarat, cu mult calm, starul francez.

"In 15 ani am petrecut probabil doar cinci luni in Franta. Din decembrie 2012, doar o luna si jumatate. Ma voi intoarce in Kazahstan pentru o filmare, apoi in Belgia si in Italia. Nu fug de fisc, ci de modul in care Guvernul foloseste banii pe care ii incaseaza", a adaugat actorul, refuzand sa insiste asupra polemicilor declansate de "exilul" sau si de motivele care l-au determinat sa paraseasca Franta.

Citeste si:

Totodata, Gérard Depardieu va incepe in luna septembrie filmarile pentru un lungmetraj despre Jocurile Olimpice de Iarna de la Soci din 2014, care va descrie povestea dintre un legendar schior austriac si o deputata rusa, potrivit producatorilor peliculei.

Gérard Depardieu a inceput sa joace la sfarsitul lunii mai in Cecenia, o mica republica din Caucazul rusesc, cu actrita britanica Elizabeth Hurley, intr-un film intitulat "Turquoise".

Gérard Depardieu este unul dintre cei mai cunoscuti actori francezi pe plan international si are la activ peste 100 de filme in care a jucat, inclusiv cele din seria "Asterix", insa in ultima vreme a tinut prima pagina a ziarelor din motive care nu au legatura cu cariera artistica. In vara anului 2011, presa din lumea intreaga scria despre faptul ca actorul francez, suferind de incontinenta urinara, a incercat sa urineze, discret, intr-o sticla, deoarece insotitoarea de bord i-a interzis accesul la toaleta, pentru ca avionul - care circula pe ruta Paris-Dublin - se pregatea sa decoleze.

Gérard Depardieu a castigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere in cinematografie, inclusiv o nominalizare la Oscar, pentru memorabilul rol din "Cyrano de Bergerac", si un premiu Globul de Aur, pentru rolul sau din filmul "Cartea verde".
Depardieu a aparut si in filmul "Condamnat la viata" de Bogdan Dreyer, care a avut anul acesta premiera in cinematografele romanesti.