Noul studio de productie al YouTube de la New York ar urma sa fie deschis in octombrie 2014, potrivit unui anunt recent al companiei.
YouTube are deja astfel de studiouri de productie in Los Angeles, Londra si Tokyo.

Aceste studiouri din SUA, Marea Britanie si Japonia permit crearea de continut video original pentru site-ul YouTube, folosind echipament profesionist, si le faciliteaza creatorilor acestor programe intalnirea cu profesionisti in domeniu si participarea la workshop-uri si proiectii de film.

Totodata, potrivit C21 Media, compania Google planuieste sa le permita canalelor de pe site-ul YouTube care au mai mult de 10.000 de utilizatori sa introduca o taxa de acces la continutul lor.

YouTube a lansat in prima parte a acestui an, in parteneriat cu cativa producatori si distribuitori de continut, primele canale care pot fi accesate in baza unei taxe de 99 de centi pe luna.

Citeste si:

In ultimii ani, YouTube a investit in lansarea de noi canale in SUA, pentru extinderea si dezvoltarea acestui site de partajare de fisiere video. In acest sens, YouTube a platit peste 150 de milioane de dolari unor celebritati precum Jay-Z si Madonna, care vor crea continut special pentru acest site.

In acelasi sens, YouTube a incheiat parteneriate cu mari companii, precum Walt Disney si Endemol.

Site-ul de partajare de fisiere video YouTube, proprietate a grupului Google, a devenit una dintre cele mai importante surse de informare din lume, potrivit unui studiu realizat de centrul de cercetare american Pew, publicat in Statele Unite in luna iulie 2012.
Acest studiu a evidentiat faptul ca subiectele de actualitate au fost cele mai cautate pe YouTube intr-o perioada de 15 luni, intre 2011 si 2012.

Totodata, YouTube sustine ca peste 72 de ore de inregistrari video sunt postate pe site in fiecare minut si ca peste patru miliarde de fisiere video sunt vizionate in fiecare zi.