Pentru Dracula, primul spectacol prezentat in Festival, cei doi coregrafi care formeaza Vortice Dance Company - Cláudia Martins si Rafael Carriço - au folosit mai multe surse de inspiratie, de la celebrul volum semnat de Bram Stoker pana la legende si mituri din diverse civilizatii.

"Suntem cu totii, femei sau barbati, facuti din carne si sange, amestecati in jocuri de dominare si supunere. Substanta din care suntem creati reprezinta natura noastra, dar si cea mai mare slabiciune. Si, sub imperiul slabiciunii, cedam, adesea mult prea usor, tentatiei", declarau Cláudia Martins si Rafael Carriço.

Acest spectacol va avea loc cu casa inchisa, insa va putea fi vazut si intr-o transmisiune live, la cinematograful Grand Cinema Digiplex, o premiera in istoria Festivalului "George Enescu".

Programul complet al festivalului poate fi accesat pe site-ul http://festivalenescu.ro/calendar/events.

Cel mai important eveniment cultural international organizat de Romania, Festivalul "George Enescu" se desfasoara intre 1 si 28 septembrie, in Bucuresti si in mai multe orase din tara.

Festivalul aduce pe scenele romanesti unii dintre cei mai mari artisti ai momentului, de la pianistul si dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alaturi de orchestre de top, cap de afis oriunde in lume - Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.