Lungmetrajul "Maiorul/ The Major", regizat de Yuri Bykov, a castigat, sambata seara, marele trofeu la cea de-a zecea editie a Festivalului International de Film Independent Anonimul, conform Mediafax.

Totodata, premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj de animatie a fost acordat filmului "Tarazoo/ Scale", in regia lui Ramin Rahbar, iar premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj de fictiune a fost atribuit peliculei "Tuns, ras si frezat", in regia lui Bogdan Muresanu, distinctia fiind decernata in prezenta regizorului.

De asemenea, premiul Ovidiu Bose Pastina, oferit de Fundatia Anonimul, a fost inmanat regizorului Gheorghe Preda pentru filmul "Vaca Finlandeza".

Pe de alta parte, la aceasta editie a Festivalului International de Film Independent Anonimul a fost acordat un premiu special regizorului Daniel Sandu, pentru filmul "Vocea a doua".

Pelicula "Roxanne", in regia lui Valentin Hotea, a fost proiectata pentru prima data in Romania in seara de inchidere a Festivalului International de Film Anonimul. Lungmetrajul a a concurat in sectiunea Cineasti del Presente la Festivalul de Film de la Locarno.

Cea de-a zecea editie a Festivalului International de Film Independent Anonimul s-a desfasurat in perioada 9-18 august, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii.

Retrospectiva Anonimul 10 va avea loc la Bucuresti, la Cinema Studio, in perioada 30 august - 1 septembrie.

Sursa foto: https://www.facebook.com/ANONIMULIFF

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
"Sieranevada" si "Bacalaureat", cele mai importante premii la Chicago