Parcul fotovoltaic are o putere de 2,5 MW si a fost pus in functiune in luna martie 2013.

Negocierea preluarii procentului de 45% detinut de Helios Strategia Franta a durat peste sase luni, iar Bogdan Enoiu a fost asistat juridic si fiscal de Gurau & Gurau, o casa de avocatura specializata in domeniile media & entertainment, energie si real estate.

Companiile pe care le detine Enoiu in domeniul energiei solare sunt Hermes Energy, Green Energy si Topliceni Green Energy. Pana la aceasta tranzactie, Enoiu avea 50% dintre actiuni in toate aceste companii. In una dintre companii, partenerul de business al lui Enoiu este Vlad Mihai Ungureanu (25 de ani), iar in celelalte doua companii actiunile erau detinute de Helios Strategia si Provenza Holdings Limited (companie inregistrata in Cipru).

Bogdan Enoiu povestea anul trecut pentru wall-street.ro ca detine mai multe panouri solare in apropiere de Ploiesti. Publicitarul a inceput sa investeasca in domeniul energiei solare in 2011, iar in primul an a alocat in jur de doua milioane de euro. El afirma ca pentru an si-a bugetat investitii de doua-trei milioane de euro.

Vineri, zi libera pentru...
Citeste si: Vineri nu se face scoala in Bucuresti si mai multe judete. Iata unde!

“Este primul val anul acesta in Romania si s-a dovedit ca cine este in primul val are de castigat. Este un domeniu foarte frumos. La fel de frumos precum publicitatea. Este foarte high-tech”, afirma in toamna anului trecut pentru wall-street.ro seful McCann WorldGroup Romania.

El a adaugat ca urmeaza sa isi recupereze investitia in 5-7 ani.