Bogdan Enoiu, seful McCann Worldgroup, a preluat integral un parc fotovoltaic din Prahova

Bogdan Enoiu, seful McCann Worldgroup Romania, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare de pe piata locala, a preluat integral actiunile Helios Strategia Franta, companie alaturi de care publicitarul a investit 4 milioane de euro intr-un parc fotovoltaic in localitatea Buda, din judetul Prahova.

Parcul fotovoltaic are o putere de 2,5 MW si a fost pus in functiune in luna martie 2013.

Negocierea preluarii procentului de 45% detinut de Helios Strategia Franta a durat peste sase luni, iar Bogdan Enoiu a fost asistat juridic si fiscal de Gurau & Gurau, o casa de avocatura specializata in domeniile media & entertainment, energie si real estate.

Companiile pe care le detine Enoiu in domeniul energiei solare sunt Hermes Energy, Green Energy si Topliceni Green Energy. Pana la aceasta tranzactie, Enoiu avea 50% dintre actiuni in toate aceste companii. In una dintre companii, partenerul de business al lui Enoiu este Vlad Mihai Ungureanu (25 de ani), iar in celelalte doua companii actiunile erau detinute de Helios Strategia si Provenza Holdings Limited (companie inregistrata in Cipru).

Bogdan Enoiu povestea anul trecut pentru wall-street.ro ca detine mai multe panouri solare in apropiere de Ploiesti. Publicitarul a inceput sa investeasca in domeniul energiei solare in 2011, iar in primul an a alocat in jur de doua milioane de euro. El afirma ca pentru an si-a bugetat investitii de doua-trei milioane de euro.

Citeste si:
Tranzacție: Electrica devine și producător de energie din surse...
Grupul Electrica...

“Este primul val anul acesta in Romania si s-a dovedit ca cine este in primul val are de castigat. Este un domeniu foarte frumos. La fel de frumos precum publicitatea. Este foarte high-tech”, afirma in toamna anului trecut pentru wall-street.ro seful McCann WorldGroup Romania.

El a adaugat ca urmeaza sa isi recupereze investitia in 5-7 ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Setari Cookie-uri